Banner 980x90

Nepatīk savs smaids? Nesamierinies, bet gan meklē risinājumus

Viens no bieži sastopamiem kompleksiem attiecībā uz savu izskatu ir tieši par zobiem un to estētiku. Bailes smaidīt vai vēlme slēpt savu smaidu – tas negatīvi ietekmē pašapziņu un var traucēt gan personīgajā, gan profesionālajā dzīvē. 

Tomēr tā nav nolemtība, ar ko jāsamierinās, jo mūsdienu zobārstniecība spēj piedāvāt pietiekami daudz dažādu metožu, ar kuru palīdzību var ievērojami uzlabot zobu estētiku, uzlabojot arī smaidu un pārliecību par sevi.

Vispirms pārskatiet savus zobu kopšanas paradumus
Pamatu pamats skaistiem un veseliem zobiem ir pareizi un pietiekami to kopšanas paradumi, tāpēc pirms ķerties pie radikālākām metodēm, nenāktu par sliktu pārskatīt savus zobu kopšanas paradumus. Vai tie ir pietiekami? Vai tīrāt zobus regulāri un izmantojat zobu diegu? 

Uzlabojot zobu kopšanas paradumus, iespējams panākt pamanāmus rezultātus zobu izskatā – tie kļūs baltāki, elpa būs svaigāka, mazināsies bojājumu riski. Nereti var pilnībā pietikt ar šādu pieeju, lai atgūtu pārliecību par sevi un vairs nevairītos smaidīt citu klātbūtnē.

Neaizmirstiet par zobu higiēnista apmeklējumu reizi gadā
Tāpat pat neatņemamu mutes veselības uzturēšanas sastāvdaļu jāpadara zobu higiēnista apmeklēšana vismaz vienu reizi gadā. Zobu higiēnas procedūras laikā tiek noņemts cietais un mīkstais aplikums grūti pieejamās vietās, notīrīts tas, ar ko netiek galā zobu birstīte un pasta. Pēc procedūras zobi ir baltāki, izskatās daudz labāk, ir svaigāka elpa. Zobu higiēna ir profilaktiskas rūpes par mutes dobuma veselību, aizkavējot zobu bojāšanos.

Ja, nodrošinot rūpīgu zobu kopšanu un higiēnu, vienalga nav iegūts vēlamais estētiskais rezultāts, smaids nešķiet gana pievilcīgs, tad var domāt par radikālākām metodēm tā uzlabošanā.

Sakodiena labošana iespējama jebkurā vecumā
Gadījumos, kad ir problēmas ar sakodienu vai arī zobu rindas nav līdzenas, zobi nestāv vietās, kur tiem vajadzētu būt, palīdzēt var ortodonts – zobārstniecības speciālists, kur nodarbojas ar zobu regulēšanu. Mūsdienās visbiežāk tam tiek izmantotas dažāda veida breketes. Ar brekešu palīdzību sakodienu un zobu rindas var labot ne tikai bērniem un jauniešiem, bet arī pieaugušajiem. Tāpēc šos estētiskos uzlabojumus var veikt jebkurā vecumā. Bet jāņem vērā, ka zobu regulēšana ir gan laikietilpīgs, gan finansiāli dārgs pasākums, tomēr iegūtie rezultāti ir tā vērti. 

Iespējas, ko sniedz zobu protezēšana un implanti
Būtiskus zobu estētikas uzlabojumus var sniegt zobu protezēšana un implanti. Tie var aizstāt vienu vai vairākus iztrūkstošus zobus vai sniegt risinājumu pat pilnīgas zobu zaudēšanas gadījumā. Zobu protezēšana iespējama gan ar izņemamām, gan neizņemamām restaurācijām. Iespējams izgatavot individuāli pielāgotas zobu plates, kas aizstāj zaudētos zobus. Atjaunot zobu estētiku un izlīdzināt zobu rindas var ar zobu kroņiem, venīriem, tiltiem un sakņu inlejām.

Zobu protezēšanas cenas ir salīdzinoši pieejamākas nekā implantu ievietošana, tāpēc tos biežāk izvēlas kā risinājumu, lai aizstātu zaudētus zobus. Zobu protezēšānas cenas atkarībā no vajadzībām var būt apmēram no 300 līdz 500 eiro. Implants izmaksās pat divas vai trīs reizes dārgāk nekā zobu protezēšanas cenas. Tomēr implantus izvēlas to augtās funkcionalitātes un nevainojamās estētikas dēļ. Tos nevar atšķirt no dabiskajiem zobiem. Vairāk par zobu implantiem, to ievietošanu un rezultātiem varat uzzināt "Dr. Apines zobārstniecības klīnikas" mājaslapā: https://www.apinesklinika.lv/pakalpojumi/kirurgija/. Turpat arī iespējams pieteikties konsultācijai un uzdot neskaidros jautājumus. 

Atbilstoši savām vēlmēm un arī finansiālajām iespējām ikviens var uzlabot savu smaidu, iegūstot baltākus un līdzenākus zobus, kas vairs neliks slēpt smaidu un ļaus ar lielāku pārliecību ik dienu doties ārpus mājas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)