Banner 980x90

Sākas tehnoloģiju konkurss "Ventspils IT izaicinājums 2019"

Rīga, 2.sept., LETA. Ventspils Digitālais centrs (VDC) un Ventspils pilsēta izaicina Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Somijas skolēnus parādīt savas spējas radošā tehnoloģiju lietošanā ceturtajā tehnoloģiju konkursā "Ventspils IT izaicinājums 2019", aģentūru LETA informēja VDC pārstāvis Inguss Blaudums.

Organizatori aicina skolēnus un skolotājus veidot komandas, reģistrēties un ķerties klāt uzdevumiem. Konkursa reģistrācijas anketa, uzdevumi un nolikums ir atrodami konkursa mājaslapā "www.ventspilsitc.com".

Konkursam ir divas kārtas. Neklātienes kārta ilgs no 2.septembra līdz 11.oktobrim, kuras laikā komandām ir jāveic organizatoru izstrādātie uzdevumi un jāiesniedz iegūtie rezultāti.

Klātienes kārta notiks no 13.novembra līdz 15.novembrim Ventspilī, kurā skolēni demonstrēs savas prasmes dažādu problēmsituāciju risināšanā un radošā tehnoloģiju lietošanā.

Konkursā dalībnieki atbilstoši vecumam ir sadalīti četrās vecuma grupās, un katrai no grupām ir sava konkursa tēma un veicamie uzdevumi.

Organizatori konkursa uzdevumus ir izstrādājuši kopā ar informācijas tehnoloģiju (IT) nozares pārstāvjiem, kuri arī iesaistīsies konkursa darbu vērtēšanā, stāstīja Blaudums.

A vecuma grupas uzdevumi ir sastādīti kopā ar "Start(it)" fondu. Skolēniem jāveido animācija un spēle, pirmās kārtas uzdevumā noskaidrojot drošus interneta un spēļu lietošanas paradumus.

B vecuma grupas uzdevums ir sagatavots kopā ar "Accenture Latvia" un tajā skolēni rādīs savu redzējumu par to, kā digitalizēt un interesanti attēlot mācību materiālu par taisnstūra perimetra un laukuma aprēķināšanu.

C vecuma grupas uzdevumā "Accenture Latvia" pārstāvji skolēniem piedāvā iejusties mobilo aplikāciju izstrādātāju lomā un izveidot mobilās aplikācijas prototipu, kas ļautu plānot dažādas klases aktivitātes, sadalīt pienākumus un veicināt klases saliedēšanos.

D vecuma grupas uzdevums ir izstrādāts kopā ar Latvijas Spēļu izstrādātāju asociāciju un tajā skolēni tiek izaicināti iepazīties ar spēļu izveides pamatiem, demonstrēt savas spējas un redzējumu par interesantu un mūsdienīgu datorspēli.

Labākās komandas saņems ielūgumu uz Ventspili, kurš sevī ietvers pilnu viesmīlības komplektu: ceļa izdevumu apmaksu, naktsmājas, ēdināšanu un atpūtas aktivitāšu programmu!

Komandām būs iespējas veidot kontaktus ar citu valstu komandām, atpūsties izklaides pasākumos, apskatīt Ventspili ekskursijās. Konkursa fināls norisināsies trīs dienas no 13.novembra līdz 15.novembrim un tā laikā skolēni un skolotāji cīnīsies par 12 000 eiro lielo naudas balvu fondu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)