Banner 980x90

Ventspilī notverts dedzinātājs

Rīga, 3.jūl., LETA. Valsts policija (VP) pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā par tīšu dedzināšanu Ventspilī. Izmeklēšanas laikā noskaidrots un aizturēts aizdomās turamais, informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Madara Šeršņova.

Ilgākā laika posmā Ventspilī, Inženieru ielas daudzdzīvokļu namu kāpņu telpās vairākkārt konstatēts piedūmojums un ugunsgrēks. Ugunsgrēks ticis izraisīts trīs dažādos daudzdzīvokļu namos. Vienā no gadījumiem kāpņu telpā dega elektrosadales skapis, citā gadījumā sadedzis kāpņu laukumā esošais skapis un bojāts elektrības skaitītāju skapis.

Tāpat ir deguši atkritumi un dīvāns, kurš atradies kāpņu telpā. Par laimi, nevienā no gadījumiem cietušu cilvēku nav un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam izdevās ugunsgrēkus nodzēst.

Valsts policija par notikušo uzsāka vairākus kriminālprocesus, kas tika apvienoti vienā, par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu. Šā gada februārī uz aizdomu pamata par ļaunprātīgu dedzināšanu tika aizturēts 1985.gadā dzimis vīrietis.

Aizdomās turētais dzīvojis Inženieru ielas apkārtnē, kur tika izraisīti ugunsgrēki. Vīrietis iepriekš nonācis policijas redzeslokā un ticis sodīts par administratīviem pārkāpumiem, tāpat arī par tīšu mantas bojāšanu. Viņam ir piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās. Soda apmēru noteiks tiesa.

VP Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu un nodevušas to tālāk prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)