Banner 980x90

Ventspils dome atbalsta Zinātnes un inovāciju centra interaktīvās ekspozīcijas izveidi

Rīga, 15.jūl., LETA. Ventspils pilsētas domes sēdē atbalstīta topošā Zinātnes un inovāciju centra interaktīvās ekspozīcijas izveide, projektu konkursā pretendējot uz Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējumu, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Zinātnes un inovāciju centrā tiks izveidotas izglītojošas interaktīvas ekspozīciju zāles, mācību klases, laboratorijas un tehniski radošās darbnīcas.

Izglītojošās ekspozīcijas un jaunizveidotās mācību programmas jau no mazotnes rosinās bērnos un jauniešos interesi par dabas zinātnēm, tehnoloģiju un inženierzinātnes attīstību, pauda pašvaldībā.

Ekspozīcijas izveidei plānots piesaistīt ERAF finansējumu no Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2014.-2020.gadam. Ventspils pilsētas dome lēma atbalstīt projekta "Uz ūdens balstītā kopējā tūrisma piedāvājuma radīšana Ventspils un Klaipēdas pilsētās" tālāku virzību trešajā projektu iesniegumu atlases kārtā par kopēju summu 352 510 eiro. Plānots piesaistīt ERAF finansējumu 299 633 eiro jeb 85% apmērā no attiecināmajām izmaksām, valsts budžeta dotāciju 17 652 eiro jeb 5% no attiecināmajām izmaksām un Ventspils pilsētas pašvaldības finansējumu 35 251 eiro jeb 10% no attiecināmajām izmaksām.

Plānots, ka Zinātnes centra ekspozīcijas būs pieejamas gan Latvijas, gan ārvalstu viesiem.

Centra attīstības projektu plānots realizēt līdz 2022.gadam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)