Banner 980x90

"Vitol" noslēdz darījumu par "Hascol Petroleum Limited" akciju iegādi

Ventspils24.lv
Ventspils24.lv
Pēc 26.februāra paziņojuma un attiecīgo atļauju saņemšanas "Vitol Dubai Limited", kas, tāpat kā "Ventspils nafta", ir "Vitol Group" ("Vitol") daļa, noslēgusi darījumu par "Hascol Petroleum Limited" ("Hascol") akciju iegādi.

Kā pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja uzņēmuma pārstāvji, darījuma laikā "Vitol" iegādājās 15% no "Hascol" akciju, ieguldot aptuveni 28 miljonus ASV dolāru un gūstot iespēju nopirkt vēl 10% uzņēmuma akciju gada laikā.

"Hascol" ir ātri augošs Pakistānas mazumtirdzniecības uzņēmums ar vairāk nekā 300 degvielas uzpildes un apkopes stacijām visā valstī. Līdz šim "Hascol" pārdošanas apjomi ir palielinājušies par 38% salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, un ar savu valsts līmeņa infrastruktūras tīklu tam ir labas iespējas arī turpmāk apmierināt Pakistānas pieaugošās vajadzības pēc enerģijas.

Kris Beiks (Chris Bake), "Vitol" Izpildkomitejas loceklis, atzīst: "Mēs esam priecīgi par iespēju veikt ieguldījumu Pakistānas enerģijas nozarē, izmantojot "Hascol", kas ir viens no ātrāk augošajiem enerģijas piegādātājiem valstī."

"Vitol Group" dibināta 1966.gadā Roterdamā, Nīderlandē. Kopš tā laika uzņēmums būtiski audzis un paplašinājies, kļūstot par nozīmīgāko pasaules preču tirgu dalībnieku, un tagad ir pasaules lielākais neatkarīgais energoresursu tirgotājs. Uzņēmuma tirdzniecības portfelis ietver jēlnaftu, naftas produktus, LPG, LNG, dabasgāzi, ogles, elektroenerģiju, lauksaimniecības produktus, metālus un oglekļa emisijas. "Vitol" tirgojas ar visām nozīmīgākajām nacionālajām naftas kompānijām, lielākajiem integrētajiem naftas uzņēmumiem un neatkarīgajiem pārstrādātājiem un tirgotājiem. Visā pasaulē "Vitol" ik dienu pārdod vairāk nekā piecus miljonus barelu jēlnaftas un naftas produktu, un 2015.gadā uzņēmuma ieņēmumi sasniedza 168 miljardus ASV dolāru.

Vairāk informācijas: www.vitol.com

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)