Banner 980x90

6 vienkārši veidi, kā ietaupīt naudu, izvēloties dāvanas mīļajiem

Ja Tev ir liela ģimene vai plašs draugu un paziņu loks, noteikti zini, cik sarežģīti ir sagādāt katram no šiem cilvēkiem dāvanas dzimšanas dienās, Ziemassvētkos un citās svinīgās reizēs. Turklāt arī mediji un patērētāju sabiedrība, kurā dzīvojam, savā ziņā mūs spiež koncentrēties uz pirktajām dāvanām. Taču, ja tā padomā, izmantojot dažus gudrus padomus, mēs varam apvienot patīkamo ar lietderīgo, proti, iepriecināt savus mīļos, ietaupot naudu. Lai uzzinātu, kā to izdarīt, turpini lasīt.

Noskaidro, kas šim cilvēkam patiešām ir nepieciešams
Praktisku dāvanu pasniegšana ir nepietiekami novērtēta. Paskaties uz to no personīgās perspektīvas – ja Tev pēkšņi būtu saplīsis mīļākais blenderis, kurā katru rītu gatavo smūtijus, vai Tu nepriecātos, ja saņemtu dāvanā jaunu? Protams, ka priecātos! Tas pats attiecas arī uz dāvanām saviem mīļajiem cilvēkiem. Vispirms veic izpēti – noskaidro, ko viņi ļoti vēlas vai kas viņiem ir nepieciešams, un tad izvērtē savas finansiālās iespējas. Noteikti būs kāda lieta, ar kuru Tu viņus varēsi patīkami pārsteigt.

Ieguldi laiku, nevis naudu
Līdzīgi kā praktiskas dāvanas, arī laika veltīšana saviem mīļajiem cilvēkiem var būt vērtīgs un jauks veids, kā parādīt to, ka Tev viņi ir tuvi un svarīgi. Mūsdienās daudzi no mums ir ļoti aizņemti, tādēļ palīdzīga roka ir īpaši nepieciešama. Velti laiku, lai palīdzētu saviem tuviniekiem vai draugiem sakopt māju un tās apkārtni, pieskatīt bērnus vai kādā citā noderīgā veidā.  

Uzdāvini pieredzi
Naudas taupīšana, pērkot dāvanas, nenozīmē to, ka Tev ir jāmeklē vislētākās lietas. Veicot nelielu izpēti, iespējams atrast izdevīgus piedāvājumus, atlaides, kuponus un citas iespējas, kā gudrā veidā iegādāties vērtīgas preces un pakalpojumus. Tas var būt, piemēram, SPA apmeklējums, relaksējoša masāža, izbrauciens ar kartingiem, pastaiga pa taku kokos un dažādi citi piedzīvojumi. 

Tērē mazāk, sniedz vairāk
Svarīgi pievērst uzmanību ne tikai pašām dāvanām, bet arī to sarūpēšanas procesam. Nereti cilvēki dodas iegādāties dāvanas uz veikalu, kā rezultātā tiek tērēta nauda par benzīnu, iespējams, arī maltītēm un citām lietām. Savukārt, pasūtot preces tiešsaistē, bieži vien nākas maksāt par piegādi. Izvērtē, kurš no iepirkšanās veidiem ir izdevīgāks un ļauj Tev ietaupīt vairāk naudas, lai iepriecinātu savus tuviniekus vai arī novirzītu naudu kādam citam mērķim. 

Pasniedz dāvanas, kas par Tevi atgādinās vēl ilgi
Ikvienam patīk saņemt dāvanas, kas atvieglo viņu dzīvi. Apsver domu iegādāties, piemēram, multivārāmo katlu draudzenei, kurai patīk gatavot, vai arī stilīgu kabatas plānotāju māsai, kurai patīk plānot un organizēt dažādus pasākumus. Savukārt, ja Tavai mammai patīk rušināties pa dārzu, viņai noteikti noderēs augkopības un dārza padomu žurnāla abonements. Ikviena no šīm dāvanām ir tāda, kuru varēs izmantot nevis tikai vienu dienu, bet pat vairākus mēnešus un gadus, un katru reizi, kad konkrētais cilvēks to lietos, viņš atcerēsies par Tevi. 

Pārsteidz ar ko negaidītu
Neatkarīgi no tā, vai ir dzimšanas diena, Valentīna diena vai kādi citi svētki, negaidīts pārsteigums vienmēr ir laba ideja, turklāt pielietojot mazliet radošuma, Tu vari iekļauties pavisam nelielā budžetā. 

Ja vēlies iepriecināt kādu sev svarīgu cilvēku, piemēram, uzaicini viņu pusdienās vai aizsūti uz darbu vai mājām ziedu pušķi. Tas būs neliels, bet ļoti jauks žests.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)