Banner 980x90

Aizvadīta SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" konference

Ventspils24.lv
Ventspils24.lv
Ceturtdien Ventspilī mediķi pulcējās SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" organizētajā starpdisciplinārā konferencē, kuras laikā ar priekšlasījumiem uzstājās divi Ventspils slimnīcas ārsti - ķirurgs Dr.Ģirts Štekerhofs un Hemodialīzes nodaļas vadītāja, nefroloģe Dr.Linda Mičule, kā arī viesis no Vācijas - profesors Igors Iesalnieks.

Kā pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" Sabiedrisko attiecību speciāliste Santa Grinberga, konferencē bija aicināti piedalīties ģimenes ārsti, kā arī citi veselības aprūpes speciālisti un tās mērķis bija informēt par SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" ārstniecības iespējām, kā arī dalīties pieredzē. Iniciatīva organizēt šādu pasākumu bija ķirurgam Dr.Štekerhofam, kurš pasākumā stāstīja par laparoskopisko kolorektālo ķirurģiju Ventspilī.

SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" ārsti veic augstas klases operācijas un var sniegt pacientiem Eiropas un pat pasaules līmeņa ārstēšanu. Slimnīcā ir pieejamas augstas kvalitātes aparatūra un, izmantojot laparoskopiskās ārstēšanas metodes, tiek ārstētas tādas saslimšanas kā, piemēram, resnās zarnas endometrioze un Krona slimība, kā arī resnās zarnas onkoloģiskas saslimšanas. Slimnīcā iespējams veikt visus nepieciešamos resnās zarnas izmeklējumus – fibrokolonoskopiju, datortomogrāfiju ar dubulto kontrastēšanu un magnētisko rezonansi. Laparoskopiskās kolorektālās operācijas slimnīcā veic trīs ķirurgi - Dr.Štekerhofs, Dr.Čēms un Dr.Krupnovs, kuri zināšanas un prasmes ir apguvuši Vācijas vadošajās klīnikās Minhenē un Gelzenkirhenē un pastāvīgi papildina savas zināšanas dažādos kongresos Eiropā. Tāpat Dr.Štekerhofs pastāstīja par veiksmīgo sadarbību ar profesoru Igoru Iesalnieku – bijušo ventspilnieku, kurš strādā Minhenes Universitātes slimnīcā Vācijā un ir specializējies resnās zarnas laparoskopiskajās operācijās. Jau četru gadu garumā profesors Iesalnieks ir braucis uz Ventspili, lai kopīgi veiktu dažādas sarežģītas operācijas un dalītos praksē ar Ventspils ķirurgiem. Pats profesors Iesalnieks konferencē sniedza ieskatu medicīnas aktualitātēs un savā pieredzē, stāstot par hronsikām zarnu saslimšanām - Krona slimību un čūlaino kolītu, kā arī par slimību ķirurģiskām ārstēšanas iespējām. Profesors atzina, ka, lai gan par šo slimību daudzi vēl nezina, tā kļūst arvien aktuālāka, tādēļ ir svarīgi informēt sabiedrību par tās izpausmēm, ka arī par to, ka arī Ventspils slimnīca piedāvā šīs slimības ārstēšanas iespējas.

Savukārt slimnīcas Hemodialīzes nodaļas vadītāja, nefroloģe Dr.Linda Mičule savā prezentācijā "Rabdomiolīze un sports" vēlējās vērst ārstu uzmanību lielai mūsdienu problēmai – cilvēki, kuri aktīvi nodarbojas ar sportu, īpaši smagatlētiku, vēloties pēc iespējas ātrāk sasniegt rezultātus, pastiprināti lieto dažādas pārtikas piedevas un pat aizliegtus medikamentus, nodarot neatgriezenisku ļaunumu savai veselībai. "Šāda problēma ir īpaši aktuāla jauniešu vidū, kuri aktīvi nodarbojas ar smagatlētiku, taču sekas tam var būt ļoti bēdīgas pat letālas," atzina Dr.Mičule. Ģimenes ārsti tika aicināti vairāk interesēties un izzināt to, vai pacienti lieto, kādas pārtikas piedevas, labāku rezultātu sasniegšanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)