Banner 980x90

Ārstiem nav izdevies glābt Ventspilī smagi cietušā bērna dzīvību

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Papildināts no 2. līdz 6.rindkopai

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas ārstiem nav izdevies glābt gadu un trīs mēnešus vecā bērna dzīvību, kuru ar smagiem miesas bojājumiem no Ventspils nogādāja Rīgā, aģentūrai LETA pastāstīja slimnīcas pārstāve Dace Preisa.

Slimnīcas sociālās vietnes "Facebook" profilā ievietots ieraksts, kurā teikts, ka ārsti ir iemācījušies saprast, ka ne vienmēr iespējams glābt pacienta dzīvību. "Taču tas, ko ir grūti pieņemt un ar ko samierināties, nav vienkārši, ir apziņa, ka daļa šo traģēdiju varēja arī nenotikt".

Tomēr nopublicētajā ierakstā arī atzīmēts, ka "visvairāk sāp traģēdijas, kuras lēnām un nenovēršami briest mūsu acu priekšā. Dažreiz līdzcilvēkus jau pēc tam var dzirdēt sakām: "Tas bija tikai laika jautājums, līdz tas notiks".

Slimnīca izvirza jautājumu, kāpēc tad līdzcilvēki nerīkojas, lai šādas situācijas novērstu, un norāda, ka cilvēki nedzīvo izolētā vidē. "Vakarā, nākot no darba, mēs redzam puisēnu, kurš līdz tumsai nepieskatīts klīst pa ielām. Iespējams, omulīgi vakariņojot daudzdzīvokļu nama virtuvē, katru otru vakaru dzirdam kliedzienus, lamas un bērna raudas blakus dzīvoklī, vai rīta agrumā, atvadoties no savas atvases bērnudārzā, redzam mazu cilvēciņu, kura acīs ir visas pasaules bailes, vientulība un uz rokas zilums" teikts paziņojumā.

Ierakstā teikts, ka vērīgiem un atsaucīgiem cilvēkiem nevajadzētu būt tikai svētku laikā, bet modriem jābūt arī ikdienā un "jāspēj paraudzīties ārpus savas komforta zonas un iesaistīties".

"Tā mēs citkārt varam padarīt labāku kāda maza, neaizsargāta cilvēka ikdienu, bet citkārt, iespējams, glābt dzīvību," norāda Bērnu slimnīca savā "Facebook" profilā.

Jau ziņots, ka Ventspilī smagi bija cietis vienu gadu vecs bērns, kurš ar redzamiem miesas bojājumiem un bezsamaņas stāvoklī tika nogādāts slimnīcas reanimācijas nodaļā.

27.oktobrī ap plkst.11.00 policija saņēmusi informāciju, ka slimnīcā smagā stāvoklī nogādāts gadu vecs bērns, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Signe Šteinberga.

Saskaņā ar sākotnējo informāciju traumas bērns esot guvis, izkrītot no bērnu gultiņas. Tomēr, ņemot vērā bērna smago veselības stāvokli, policijā pieņemts lēmums sākt kriminālprocesu, lai noskaidrotu precīzus notikušā apstākļus.

Gadu un trīs mēnešus vecais puisēns bija atstāts pie mātes radinieka, kurš arī izsaucis Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu. Cietušais tika pārvests uz slimnīcu Rīgā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)