Banner 980x90

Asais dārzeņu sautējums

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay

Asais dārzeņu sautējums derēs jebkurai maltītei. Baudot šo sautējumu, iespējams pilnībā izjust dārzeņus, to aromātu. Ļoti labi piemērots veģetāriešiem. Dārzeņi tiek bagātināti ar garšvielām un tomātu mērci, tāpēc šim ēdienam ir lieliska, spēcīga garša, turklāt tas arī sasildīs drēgnākās dienās!

Sastāvdaļas: 4 ēdk. olīveļlas, 1/2 tējk. ingvera, 1/2 tējk. maltu melno piparu, 1 tējk. krustnagliņu, 1 tējk. smalki sakapātu ķiploku, sāls (pēc garšas), 3 lielie sīpoli (sakapāti), 4 sagriezti burkāni, 4 sagriezti kartupeļi, ¼ sakapātu galviņkāpostu, 500g tomātu biezeņa, 475ml ūdens, pipari (pēc garšas).

Pagatavošana: Lielā pannā uzkarsē eļļu, iemaisa visas garšvielas: ingveru, piparus, krustnagliņas. Pievieno ķiplokus, kā arī sāli. Turpina maisīt, līdz ķiploki ir iemaisīti garšvielās ar eļļu (~30 sekundes). Tad iemaisa sīpolus un cep, līdz kļuvuši caurspīdīgi (kādas 5 minūtes). Pievieno kartupeļus, burkānus, kāpostus. Neaizmirst par maisīšanu! Pēc kādām 3 minūtēm, kad dārzeņi kļūst mīksti, pievieno tomātu biezeni un ūdeni. Turpina gatavot zem lēnas uguns, līdz visi dārzeņi ir kļuvuši pilnībā mīksti un tomātu mērce sabiezē ( tas varētu ilgt no 30 līdz 40 minūtēm). Beigās pēc izvēles pievieno vēl sāli un piparus. Lai labi garšo!

Raksts tapis sadarbībā ar "Espati.lv"
 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)