Banner 980x90

Bagātīgais šokolādes kēkss

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Kēkss, kas ar savu bagātīgo šokolādes un ogu garšu savaldzinās pat visizlepušāko saldummīli. Ķeramies klāt pie gatavošanas!

Sastāvdaļas
100 g rūgtās šokolādes
4 ēdamkarotes kakao
175 g cukura (vēlams brūnā)
225 g kviešu miltu (daļu miltu, piem. 75 g, var aizstāt ar rudzu miltiem)
100 ml eļļas bez izteiktas garšas
1 ola
250 ml paniņas (var arī kefīru vai rūgušpienu)
1 tējkarote cepamā pulvera
1/2 tējkarote kanēļa
1 tējkarote vaniļas cukura
1/6 tējkarotes sāls
3 ēdamkarotes svaigu vai saldētu upeņu (var būt arī ķirši bez kauliņiem, mellenes, vai visu šo ogu mikslis)
 
Pagatavošana
Šokolādi salauza mazos gabaliņos, cepeškrāsnī vai ūdens peldē nedaudz pakausē, tā lai paliek nelieli neizkusuši šokolādes krikši. Pievieno eļļu, paniņas, olu, visu samaisa. Atsevišķā traukā, sajauc kopā visas sausās sastāvdaļas, kartīgi samaisa, pievieno ogas. Sausās sastāvdaļas ber šokolādes masā, izcilā. Lej kantainā kēksa formā, cep 180°C temperatūrā 45 min., pirms izņemšanas ar kociņu pārbauda vai izcepies. 

Raksts tapis sadarbībā ar 
Espati.lvEspati.lv

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)