Banner 980x90

Eksperts: Padomi kā neapjukt lielajā grilu piedāvājumā

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Grilēšanas sezona jau ir klāt, un cilvēki savā brīvajā laikā aizvien vairāk cenšas izrauties laukā no darba, lai piemājas dārziņā saaicinātu draugus un uzceptu baudāmu ēdienu. Tomēr grilu izvēle ir tik milzīga, ka, ieejot veikalā, grūti orientēties, kur nu vēl izvēlēties. Veikalu tīkla "K-rauta" speciālists Ingus Laumanis stāsta par grilu izvēli un dod padomus, lai katrs var izvēlēties piemērotāko variantu sev.

"K-Rauta veikalā pieejamais grilu sortiments ir viens no plašākajiem Latvijā, pieejami gan kokogļu, gan gāzes grili, gan arī kūpinātavas. Vispopulārākie ir kvalitatīvāki grili, uz kuriem var pagatavot baudāmu ēdienu un kuru kalpošanas mūžs neaprobežojas ar vienu vai divām sezonām. Tas ir neatkarīgi no mangāļu enerģijas avota, jo pārdošanas pieaugums redzams kā kokogļu, tā arī gāzes griliem," stāsta dārza preču kategorijas menedžeris, Ingus Laumanis.

Gāzes grili

Grilēšanas rezultāts uz gāzes grila lielā mērā ir atkarīgs no tā degļu jaudas un virsmas, tādēļ gāzes grils ir efektīvākā izvēle. Cepšanas temperatūra ir ērti kontrolējama un cepšanas virsma ir izgatavota no čuguna, kas nodrošina augstvērtīgu rezultātu. "K-Rauta veikalos pieejami gāzes grili ar zīmoliem Weber, Campingaz, Cello un Lucifer. Tie ir vieni no visjaudīgākajiem tirgū pieejamiem gāzes griliem. Pateicoties labajam aprīkojumam, tie sniegs izcilu grilēšanas rezultātu," stāsta speciālists.

Gāzes grils ir salīdzinoši dārgāks, tā cenas ir no aptuveni 150 EUR līdz pat 2000 EUR. Galvenie faktori, kas nosaka grila cenu: degļu skaits un to jauda, grilēšanas virsmas platība un materiāls, no kura tā izgatavota, vākā iebūvēts termometrs, vāka materiāls (aprīkots ar stikla logu, caur kuru var vērot grilēšanas procesu pat to neatverot), elektroniskā aizdedze, sānu deglis un papildelementi, piemēram, grila plauktiņš, riteņi, vāks u.c.

Kokogļu grili

Izvēloties kokogļu grilus, metāla biezums ir būtiski svarīgs un tam vajadzētu pievērst uzmanību. Jo grila izgatavošanā izmantots biezāks metāls, jo tas kalpos ilgāk. Pārdošanā pieejami arī pārvietojamie grili uz riteņiem vai pārnēsājamie, ar ko doties piknikos. Arī kokogļu grilu cenas svārstās. Tās atkarīgas no metāla kvalitātes, lieluma un papildus ekstrām, piemēram, plauktiņiem, pelnu traukiem, riteņiem un citiem papildinājumiem. "K-rautas piedāvājumā šobrīd ir arī Cello grils, kuru var izmantot ne tikai kā grilu, bet arī kūpinātavu, kam ir atsevišķs skurstenis," norāda dārza preču pārzinis.

Malkas grili ir vieni no universālākajiem un iecienītākajiem risinājumiem, ko cilvēki izmanto savos piemājas dārziņos. Malka ilgi uzglabā karstumu, kas piešķir ēdienam patīkamu dūmu aromātu. Visbiežāk šādi risinājumi gatavoti no tērauda vai čuguna un ir taisnstūra formā ar jau iestrādātām gropītēm iesmiņu novietošanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)