Banner 980x90

"Enerģiju olimpiešiem" pasākums Ventspilī pulcē Latvijas sportistu plejādi

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Svētdien, 12.jūnijā, Ventspils Olimpiskajā centrā norisinājās jau trešais sporta un izklaides sērijas "Enerģiju olimpiešiem" pasākums, kuru apmeklēja vairāki tūkstoši lieli un mazi aktīva dzīvesveida piekritēji ar mērķi atbalstīt uz Vasaras Olimpiskajām spēlēm braucošos Latvijas sportistus.

Kā pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja SIA "Alpha Baltic" sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Daiga Zīmele, visas dienas garumā apmeklētājiem bija iespēja piedalīties neskaitāmās jautrās aktivitātēs, pasākuma kulminācijā kopīgiem spēkiem uzlādējot krāšņo Enerģijas lāpu un vienojoties kopējam enerģijas žesta fotouzņēmumam. Dienas gaitā sarīkojumā piedalījās un viens ar otru spēkiem mērojās arī vairāki Latvijas vadošie sportisti.

Lai nodotu olimpiešiem savu enerģiju, Ventspils iedzīvotāji un pilsētas viesi jau no plkst.11.30 varēja demonstrēt spējas 10 dažādās enerģijas vākšanas disciplīnās, šaujot ar loku, turoties mežonīgā buļļa mugurā, lecot ar lecamauklu, sitot veseri, pievelkoties un veicot citas aizraujošas aktivitātes, kas četru darbīgu stundu laikā ļāva uzlādēt simbolisko Elektrum Enerģijas lāpu. Atraktīvo pasākuma apmeklētāju vidū bija arī virkne vietējo sporta komandu ar to treneriem un audzēkņiem - topošajiem Latvijas čempioniem – priekšgalā.

Pasākuma ievaddaļā ar enerģisku iesildīšanos apmeklētājus sveica Latvijas sporta izcilnieki - Latvijas Bobsleja izlases dalībnieki, tāllēcēja Lauma Grīva, un Latvijas Olimpiskās komandas "Rio 2016" dalībnieki - soļotājs Arnis Rumbenieks un šķēpmetējs Rolands Štrobinders. Ar savu klātbūtni pasākuma viesus pagodināja arī bijusī vieglatlēte Ineta Radēviča un šķēpmetēja Madara Palameika. Dienas gaitā ikkatrs interesents varēja aprunāties un nofotografēties ar sportistiem, paralēli vērojot viņu dueļus kādā no sportisko aktivitāšu disciplīnām.

Uzreiz pēc iesildīšanās aktivitātēm uz skatuves kāpa arī pasākuma goda viesi – Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, AS "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs Āris Žīgurs, LOK prezidents Aldons Vrubļevskis un goda prezidents Vilnis Baltiņš, kā arī vieglatlētikas treneris Māris Grīva, kuri klātesošos sveica ar iedvesmojošām uzrunām, lai pēcāk kopīgi rādītu sportisku piemēru un dotu startu uzlādējošajām enerģijas vākšanas aktivitātēm.

AS "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs Āris Žīgurs: "Šodien mūsu svētku mājvietas sauklis ir Pilsēta ar rītdienu! Un tas ir ļoti ietilpīgs sauklis, arī runājot par sportu, mūsu spēju just līdzi un ceļamaizi labākajiem no labākajiem. Sekmīga un laimīga rītdiena ir jāveido ik dienu, - tai jābūt kā tradīcijai. Ar Enerģijas dāvināšanu olimpiešiem mums ir iespēja godināt un iedvesmot savus labākos sportistus. Atbalsts mūsu sūtņiem starptautiskā arēnā ir jāveido šeit, viņu mājās, un viņiem tas ir jājūt un jāapzinās! Lai arī mūsu valsts sportistiem ir tiešām ievērojami panākumi pasaules līmenī, Latvijā nemaz nav daudz to pilsētu, kur ir mūsdienīgi olimpiskie centri, tāpat nemaz nav tik daudz to pilsētu, kur dzimuši vai trenējas olimpiskie medaļnieki, un tādēļ Ventspils tiešām var pamatoti lepoties ar saviem olimpiešiem, ar pasaules līmeņa sportistiem. Es novēlu, lai šī kurzemnieku izturība, spītība un visas Latvijas paustais atbalsts palīdz mūsu sportistiem gūt uzvaras Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs."

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs: Ventspils var lepoties ar augstas klases sportistu sasniegumiem. Ventspilī izauguši gan Olimpisko spēļu, gan Eiropas un pasaules čempioni. Šogad ar Ventspils pašvaldības finansiālu atbalstu uz Olimpiskajām spēlēm Riodežaneiro ceļa zīmes izcīnījuši jau seši sportisti - Palameika, Ozoliņa, Rumbenieks, Štrobinders, Ārents un Žolnerovičs. Svarcēlāji Plēsnieks un Koha gaida apstiprinājumu dalībai Rio, bet vēl divi sportisti  šobrīd turpina cīņu par ceļazīmi uz Vasaras Olimpiskajām spēlēm. Katram cilvēkam ir svarīgi nodarboties ar sportu, izpildīt rīta rosmi labai pašsajūtai. Ikvienam no mums ir jāsāk ar sevi, un, ja mēs visi kopā uzturēsim dzīvu šo sportisko garu, pašmāju čempionu kļūs aizvien vairāk."

Pasākuma vadītāja lomu jau ierasti uzņēmās atraktīvais Armands Simsons, savukārt par uzlādējošu muzikālo noformējumu rūpējās Normunds Jakušonoks ar pavadošo grupu. Saulainās svētdienas gaitā apmeklētāji tika aicināti baudīt arī plašu izklaides aktivitāšu programmu - ielu vingrotāju paraugdemonstrējumus, Elektrum energoefektivitātes centra padomus, Latvijas Radio tiešraides, jautras atrakcijas un spēles pašiem mazākajiem censoņiem, kā arī vienojošo enerģijas žestu un Enerģijas lāpas uzlādi pasākuma kulminācijā. Papildus tam klātesošie varēja nodot arī īpašus video sveicienus Latvijas olimpiešiem, kas jau drīzumā tiks izvietoti mājaslapā www.energijuolimpiesiem.lv.

Nākamajās nedēļas nogalēs līdz pat 10.jūlijam kampaņas "Enerģiju olimpiešiem" pasākumi norisināsies arī citās lielākajās Latvijas pilsētās: Rēzeknē, Liepājā un Rīgā. Projektu organizē "Alpha Baltic", uz svētkiem aicina Elektrum sadarbībā ar LOK.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)