Banner 980x90

Gudriem.lv: kā izvēlēties labu Ziemassvētku dāvanu līdz 20 eiro

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Ziemassvētkos un Jaunajā gadā neiztikt bez dāvanām saviem mīļajiem. Aptaujas rezultāti parāda, ka vidēji Latvijas iedzīvotāji Ziemassvētku un Jaunā gada dāvanām tērē  190–200 eiro. Šāda summa var iegriezt pamatīgu robu personīgajā budžetā, jo nepieciešams iegādāties nevis vienu vai divas dāvanas, bet bieži vien veselas 6–10 dāvanas. Kā iegādāties tādas Ziemassvētku dāvanas, lai tās būtu prieks dāvināt? 

Tuvojoties svētkiem, Gudriem.lv piedāvā idejas interesantām un nedārgām dāvanām. 

1. Izvērtējam tēriņu apmēru un izveidojam plānu!
Bez plānošanas nekādi neiztikt. Šajā gadījumā viss ir vienkārši – veidojam sarakstu ar visiem tiem, kurus nepieciešams apdāvināt, un blakus summu, kuru esiet gatavi tam atvēlēt. Pašiem tuvākajiem var izvēlēties dārgākas dāvanas, kolēģiem un kaimiņiem būs pilnīgi pietiekami ar simboliskām dāvaniņām. Pats galvenais – pieturēties pie šī saraksta un nepārsniegt atvēlēto budžetu.  

2. Kur iespējams iztikt bez tēriņiem – netērējamies
Veicam mājas krājumu revīziju. Droši vien tur atradīsies vēl neatvērtā iepakojumā krēmi, matu kopšanas līdzekļi, vannas bumbas vai jauna šalle, kura tā arī nekad nav tikusi uzvilkta. Visu to var droši dāvināt kolēģiem un kaimiņiem kā simbolisku dāvaniņu. 

3. Veidojam dāvanas pašu rokām
Vai zinājāt, ka pagatavot pašam ziepes un burbuļbumbu vannai ir ļoti vienkārši un izdevumi tam ir  samērā niecīgi? Šeit pats galvenais ir izdoma un skaists iesaiņojums. Tad nu vārām ziepes, izšujam virtuves dvielīšus, zīmējam gleznas un veidojam fotorāmīšus. Tādas paštaisītās dāvanas novērtēs tuvākie un jo īpaši vecmāmiņas un vectētiņi. 

4. Bērniem – tikai pašas labākās dāvanas
Nekādā gadījumā nevajadzētu apdalīt ar dāvanām bērnus – tieši viņi tās sagaida visvairāk. Labāk šajā gadījumā izveidot dāvanu no vairākām mazākām dažādu izmēru un nozīmes lietām – bērnam būs interesanti saņemt uzreiz vairākas dāvaniņas. 

Mazuļiem derēs dažādas attīstošās rotaļlietas uz striķīšiem – pīlītes ar kustināmām plezniņām, helikopteri ar grozāmu propelleru vai gailis, kas knābā sēkliņas.  Kā arī muzikālās rotaļlietas, kuras ir tikai interesantas, bet arī attīsta bērna dzirdi un muzikalitāti. Pirmsskolas vecuma bērniem patiks galda spēles, lelles meitenēm un mašīnītes puikām. Nedaudz vecākiem bērniem – loģiskās spēles, grāmatas, slidas vai piederumi radošām izpausmēm. Pusaudžiem var dāvināt apģērbu un aksesuārus – krekliņus, makus, cepures un jostas. 
Labākās dāvanas bērniem un pusaudžiem var atrast šeit.

5. Kur meklēt dāvanas?
Protams, var doties uz veikalu, taču, kā jau iepriekš rakstījām – labāk ar iepirkumu sarakstu. Ja vēlaties ietaupīt, tad pameklējiet lētākus variantus. Pirmkārt, interneta veikalos, otrkārt, ietaupīt var ar atlaižu kuponiem. To izvēle ir ārkārtīgi liela. Piemēram, tikai Gudriem.lv katru dienu apmeklētāji var izvēlēties preces un pakalpojumus no vairāk nekā 6000 kuponiem jebkurai gaumei un maciņam biezumam. Esiet uzmanīgi un pievērsiet uzmanību kupona derīguma termiņam, var gadīties, ka jūs vēlaties pasniegt dāvanu līdz Jaunajam gadam, savukārt kupons sāk darboties tikai pēc Jaunā gada. Kuponu vietnēs ir visnotaļ interesanti piedāvājumi, kurus jūs parasti neieraudzīsiet veikalā. 

6. Taupām uz dāvanas iesaiņojumu
Kad dāvanas iegādātas un lielākā naudas summa jau ir iztērēta, tad nepieciešams pieņemt racionāli lēmumu par dāvanas iesaiņojumu. Vai patiešām nepieciešams ieguldīt tajā daudz naudas, ņemot vērā, ka priekšā vēl izdevumi svētku galdam, tērpam un salūtam. 

Iesaiņot dāvanas patstāvīgi nepavisam nav sarežģīti. Tam būs nepieciešams ietinamais papīrs, lentas un līmlente, kas kopā izmaksā lētāk. Ja vēlaties ietaupīt,nepērciet gatavas ar roku darinātās kartiņas, izveidojiet tādu pašu bezmaksas. Jums būs nepieciešams audums vai kartons aplikācijām, kvalitatīvs papīrs, krāsas un flomāsteri.

7. Pārskatām finanses
Ir labi, ja šādi lieli izdevumi tiek plānoti savlaicīgi un jau iepriekš tiek atlikta kāda naudas summa. No otras puses, tā dara vien retais, taču atstāt bez dāvanām mīļos arī nebūtu patīkami. Pēc statistikas datiem, Latvijas iedzīvotāji decembra beigās tērē apmēram 20 % no kopējiem ģimenes ienākumiem un gandrīz 60 % atzīst, ka viņiem nepieciešami papildus līdzekļi visu nepieciešamo pirkumu veikšanai. Jo īpaši, ja dāvana būs kā pārsteigums – ceļojums vai dārga aparatūra. Aizņemties trūkstošo summu vienmēr var no ātro kredītu kompānijām. Pirms aizņemies, izpēti visus nosacījumus šeit.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)