Banner 980x90

Itālijas čempions senegālietis Mbodžs pievienojas BK "Ventspils"

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Basketbola klubs "Ventspils" turpina komplektēt jaunās sezonas sastāvu un kā jaunākais darījums ir līguma parakstīšana ar 1987.gadā dzimušo Čeiku Tidianu Mbodžu, kurš pavisam nesen, līdzīgi kā Latvijas izlase, piedalījās 2016.gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā. Līgums noslēgts uz vienu sezonu.

Kā pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja komandas pārstāvji, 29 gadus vecais un 2.08 metrus garais Senegālas izlases centra spēlētājs nule kā notikušajā olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā aizvadīja divas spēles un līdzīgi kā Latvijas izlase, nepiepildīja sapni par spēlēšanu Rio. Senegāla abos mačos piedzīvoja zaudējumus – 55:58 pret Kanādu un 62:68 pret Turciju. Mbodžu ieguldījums šajās spēlēs bija attiecīgi 2 punkti, 4 atlēkušās bumbas, 1 bloķēts metiens un 6 punkti, 6 atlēkušās bumbas un 3 bloķēti metieni.

Līdz šim senegālieša spožāka sezona bija 2014./15.gadā, kad pārstāvot Itālijas klubu Sassari Dinamo tika uzspēlēts ULEB Eirolīgā un ULEB Eiropas kausa izcīņā, kā arī izcīnīts Itālijas čempiona tituls kā arī uzvarēts Itālijas kausa izcīņā. Itālijas čempionātā Mbodžs aizvadīja 20 spēles, laukumā pavadīja vidēji nepilnas deviņas minūtes, guva divus punktus, izcīnīja 2.5 atlēkušās bumbas. Pirms pievienoties Dinamo komandai, 14./15. gada sezonu Mbodžs uzsāka citā Itālijas A sērijas komandā – "Cantu". Tajā viņš paspēja aizvadīt sešas spēles Itālijas čempionātā (vidēji ik mačā guva 6.2 punktus un izcīnīja 4 atlēkušās bumbas) un astoņas spēles ULEB Eiropas kausa izcīņā (12.6 min, 4.4 punkti, 2.8 atlēkušās bumbas).

Pagājušajā sezonā BK "Ventspils" jaunieguvums spēlēja Polijā pārstāvot "Energa Czarni" un izcīnīja trešo vietu. Sezonā Polijā Mbodži aizvadīja 38 spēles, laukumā vidēji pavadīja 22.5 minūtes, guva 11.5 punktus, izcīnīja 6.1 atlēkušo bumbu un 1.4 reizi bloķēja metienus. Starp citu, pērn šajā komandā spēlēja agrāk BK "Ventspils" pārstāvošais Folarins Kempbels un uz neilgu laiku tajā bija piestājis arī Deriks Nikss, bet nākamgad šo komandu vadīs bijušais BK "Ventspils" galvenais treneris Roberts Štelmahers.

Vēl Mbodžs Eiropā spēlējis Grieķijas Ilisiakos (2013./14.gada sezona), bet pirms tam studējis un spēlējis Sinsinati universitātes komandā NCAA čempionātā (34 spēles no kurām 32 iesācis starta pieciniekā). Senegālas izlases sastāvā spēlējis 2015.gada Āfrikas čempionātā un izcīnījis ceturto vietu (bronzas finālā zaudēja Tunisijai).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)