Banner 980x90

Jānis Vucāns iecelts par Triju Zvaigžņu ordeņa komandieri

Saeimas sekretāra biedrs Jānis Vucāns pirmdien, 18.novembrī, saņēma Triju Zvaigžņu ordeni. Tādējādi, ar ordeņa III šķiru apbalvotais Jānis Vucāns iecelts par Triju Zvaigžņu ordeņa komandieri, pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja Saeimas Preses dienests.

Valsts augstākais apbalvojums politiķim, pedagogam, bijušajam Ventspils Augstskolas rektoram, profesoram, Dr.math. Jānim Vucānam piešķirts par nopelniem Latvijas valsts labā.

Triju Zvaigžņu ordenis ir visaugstākais valsts apbalvojums. Tas nodibināts 1924.gadā par piemiņu Latvijas valsts tapšanai un atjaunots 1994.gadā. Ar Triju Zvaigžņu ordeni apbalvo par sevišķiem nopelniem Tēvijas labā. Triju Zvaigžņu ordeņa devīze ir "Per aspera ad astra" ("Caur ērkšķiem uz zvaigznēm").

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)