Banner 980x90

Jaunie ventspilnieki pavadīti uz Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādi

Ceturtdien, 2.jūlijā, lielākā daļa Ventspils delegācijas sportistu devās uz sacensību norises vietām, lai laikā no 3. līdz 5.jūlijā piedalītos Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādē, kas notiks Valmierā, Cēsīs, Burtnieku novadā, Rīgā, Līgatnē, Jūrmalā, Valkā un Limbažos.
Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādes atklāšana sāksies ar delegāciju parādes gājienu 3.jūlijā plkst.20.00 no stāvlaukuma pie Valmieras Kultūras centra uz Valmieras estrādi, kur plkst.21.30 notiks olimpiādes svinīgā atklāšanas ceremonija. Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādē piedalīsies 86 pašvaldību komandas 26 sporta veidos, kopumā sadalot 236 medaļu komplektus.
 
Olimpiādē Ventspils pilsētu 15 sporta veidos pārstāvēs 127 dalībnieki. Ventspils delegāciju pārstāvēs gan sporta skolas "Spars" un Ventspils sporta klubu audzēkņi. Komandas sastāvā ir iekļauti jau tādi pazīstami sportisti, kā  svarcēlāji Rebeka Koha un Ritvars Suharevs, kuri guvuši panākumus Eiropas un pasaules līmeņa sacensībās, kā arī jaunais talantīgais kanoe airētājs Dāvis Iļjins, kurš guvis godalgotas vietas "Olympic Hopes" sacensībās un iepriekšējās Latvijas Jaunatnes olimpiādes piecu medaļu ieguvējs vingrošanā Rihards Trams, un citi.

Lai sportisti mērķtiecīgi sagatavotos Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādei, Ventspils pilsētas pašvaldība nodrošināja finansējumu 27 000 eiro apmērā, kas deva iespēju dalībniekiem piedalīties 10 dienu sporta nometnēs, iegādāties parādes formas, kā arī olimpiādes laikā nodrošināt ēdināšanu, dzīvošanu, transportu. 
 
Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiāde ir augstākā līmeņa kompleksais sporta pasākums Latvijā, kas notiek reizi divos gados, kur labākie jaunie sportisti sacenšas pašvaldību komandu sastāvos olimpiskajos sporta veidos. Ventspils pilsētā kopš 2002.gada ir notikušas piecas Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiādes (2002., 2003., 2005., 2007., 2013.gadā).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)