Banner 980x90

"Jūras akmentiņi" uzvar forumā "Eurojurmala"

Ventspils popstudija "Jūras akmentiņi" gūst uzvaru II Starptautiskajā televīzijas mākslas forumā "Eurojurmala", pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja Ventspils pilsētas domes Kultūras centra pārstāvis.

No 24. līdz 28.jūnijam Jūrmalā notika II Starptautiskais televīzijas mākslas forums "Eurojurmala". Pasākuma ietvaros bērniem un jauniešiem vecumā no septiņiem līdz 25 gadiem bija iespēja parādīt savas radošās spējas un meistarību vairākos mākslas veidos: dziedāšana, horeogrāfija, instrumentālā mūzika, teātra māksla, mode, oriģinālais žanrs un glezniecība.

Vecuma kategorijā no septiņie, līdz 14 gadiem Ventspili pārstāvēja popstudijas "Jūras akmentiņi" grupa "Viva" - dziedātājas Asnate Treimane, Elīza Znotiņa, Keitija Eizenbārde, Krista Kristiāna Zēberga, Krista Vilka, Beāte Zālīte, vadītāja Inga Pašāne. Grupa "Viva" konkursā piedalījās ar dziesmu "Riču raču" un ieguva godpilno 2.vietu, saņemot konkursa "Eirojurmala" kausu un diplomus.

Savukārt vecuma kategorijā no 15 līdz 25 gadiem piedalījās Ventspils popstudijas "Jūras akmentiņi" grupa "The Stones" – dalībnieki Reinis Reimanis, Klāvs Pašāns, Kārlis Pašāns, Matīss Rihards Ikše, vadītāja Lūcija Boitmane. Puiši konkursā startēja ar dziesmu "The Flood" un ieguva vislielāko žūrijas atzinību - Grand Prix balvu.

Vokālistu, grupu un deju konkursā "Eirojurmala" piedalījās vairāk nekā 70 vokālisti, 20 vokālie ansambļi, 30 deju kolektīvi no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Polijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Moldovas, Armēnijas un Vācijas. Konkurss notika Jūrmalas Dzintaru koncertzālē, un to raidīja arī tiešraidē internetā.

Konkursa dalībniekus vērtēja Latvijā pazīstami mākslinieki – komponiste un džeza dziedātāja Olga Pīrāgs, producents Juris Millers, režisore Dita Torstere, Latvijas Mūzikas akadēmijas profesors Rafi Haradžanjans, Starptautiska televīzijas mākslas foruma "Eurojurmala" galvenā producente Valentīna Makarova un konkursa viesi- komponiste Jevgeņija Zarickaja no Krievijas, Ukrainas šova grupas "Prolisok" vadītājs Aleksandrs Ignatovs un vokālās studijas vadītājs Vitālijs Semjonovs no Igaunijas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)