Banner 980x90

Kā uzglabāt žāvētus ābolus

Foto: Gatis Dieziņš/ LETA
Foto: Gatis Dieziņš/ LETA

"Ziemai sažāvēju daudz ābolu, saliku spilvendrānās, kā to darīja mana vecmāmiņa. Taču jau tagad tie nedaudz piesūkušies ar mitrumu. Kā labāk uzglabāt?" Iveta G Ropažos.

Kaltētus augļus iesaka uzglabāt auduma maisiņos vai papīra tūtās, ja telpā ir sauss gaiss, jo ābolu šķēlītes ļoti pievelk mitrumu un pēc pāris mēnešiem kļūst tumšākas, mīkstākas un staipīgākas. Drošāk ir glabāt stikla burkās ar aizvalcētiem metāla vāciņiem. Ja burkas novietotas telpā, kur temperatūra nenoslīd zemāk par nulli un nav tiešu saules staru, kaltētie āboli būs kraukšķīgi, nemainīs krāsu un garšas īpašības. Krājumiem netiek klāt ne pārtikas kodes, ne citi kukaiņi. Praksē pārbaudīts, ka pareizi glabāti kaltējumi garšas īpašības nezaudē pat divus gadus.

! Ja apnīk grauzt kaltētus ābolus, var vārīt ķīseļus, gatavot saldos ēdienus, ābolus samaļot gaļas mašīnā un uzbriedinot kopā ar želatīnu. Pievieno arī nedaudz malta kanēļa un cukuru, pasniedz ar putukrējumu. Otrs variants – vaniļas krēmā iemaisa samaltus kaltētos ābolus (nemērcētus) un pievieno uzbriedinātu želatīnu.

Raksts tapis sadarbībā ar
Latvijas AvīzeLatvijas Avīze

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)