Banner 980x90

Karadarbību Ukrainā pieredzējušie bērni vienu dienu pavadīs Ventspilī

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Svētdien, 27.septembrī, Ventspilī ciemosies 14 bērni, kuri pieredzējuši karadarbību Ukrainā, aģentūru LETA informēja Ventspils Rotari kluba prezidente Iveta Ērkšķe.

Bērni Ventspilī iepazīsies ar Piejūras brīvdabas muzeju un mazbānīti, dosies uz Piedzīvojumu parku, kur izbaudīs atrakcijas un ieturēs pusdienas, kā arī apmeklēs Bērnu pilsētiņu un pludmali un nobeigumā izbrauks pa Ventu ar ekskursiju kuģīti "Hercogs Jēkabs".

Ukrainas bērni Latvijā tiek uzņemti, pateicoties Rotari kluba "Rīdzene" šī gada pavasarī izteiktajai iniciatīvai. "Bērni nepiesaka karu! Mūsu spēkos nav apturēt lodes. Tomēr mūsu spēkos ir dot ticību bērniem, kas karā zaudējuši vecākus un bērnību, likt viņiem sajust, ka Eiropā viņi nav pamesti vieni," norāda kluba pārstāvji.

Par projektam "Kara bērni" ziedotajiem līdzekļiem 50 Ukrainas bērniem no kara skartajiem reģioniem šoruden ir iespēja Jaundubultos divu nedēļu garumā saņemt sociālās rehabilitācijas, psiholoģiskās palīdzības un vispārējās veselības uzlabošanas procedūras. Bērni Latvijā tiek uzņemti četrās grupās pa 14 bērniem katrā.

Latvijas Rotari klubu biedri katrai bērnu grupai ir sarūpējuši arī atpūtas un izglītojošo programmu - bērni iepazīsies ar Jūrmalu un Vecrīgu, dosies ekskursijā uz Saeimu, apmeklēs "Laimas" Šokolādes muzeju un Botānisko dārzu, dosies uz Latvijas vēstniecību Ukrainā, kā arī viņiem būs iespēja iepazīt Latvijas dabu un Latvijas pilsētas, viesojoties Jelgavā, Siguldā, Kuldīgā un Ventspilī.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)