Banner 980x90

Ko labāk izvēlēties – plīti ar cepeškrāsni vai plīts virsmu?

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Kāda veida santehnika ir piemērota tieši tavai virtuvei? Plīts virsma vai klasiskā plīts ar cepeškrāsni? Lai palīdzētu tev izdarīt izvēli, šajā rakstā mēs izpētīsim tuvāk katru no šiem veidiem un noskaidrosim to priekšrocības, kā arī trūkumus.
Kas ir klasiskā plīts?
Šīs ir sastopamas daudzos mājokļos. Šādas iekārtas galvenās sastāvdaļas ir plīts virsma tās augšpusē un cepeškrāsns, kas atrodas zemāk. Tās var būt darbināmas ar gāzi, elektrību, kā arī ir pieejamas kombinētās plītis, kur, piemēram, 3 degļi ir gāzes, 1 ir elektriskais un arī cepeškrāsns darbojas ar elektrību. Vidējais šādas plīts augstums ir aptuveni 80 cm, taču izmēri dažādiem modeļiem atšķiras. Ir pieejamas plītis ar tikai diviem degļiem. 

Kas ir plīts virsma?
Plīts virsmas galvenā īpašība, kas to atšķir no iepriekš minētās, ir tā, ka komplektā neietilpst cepeškrāsns savukārt pašu plīts virsmu iespējams novietot, piemēram, uz virtuves letes. Tā nodrošina tās pašas funkcijas, un, ja nepieciešams, cepeškrāsni var iegādāties atsevišķi. Arī plīts virsmas var būt gāzes, elektriskās vai indukcijas. Turklāt, salīdzinot ar pirmo veidu, tās aizņem mazāk vietas. 
Kad esam noskaidrojuši, kas ir katrs no plīts veidiem, aplūkosim tuvāk to priekšrocības un trūkumus. 

Plīts virsmas priekšrocības:
• tās aizņem mazāk vietas, jo iespējams uzstādīt uz esošas virtuves letes, virsmas utt.;
• pieejama lielāka degļu stilu un izmēru dažādība, kā arī, piemēram, indukcijas degļi;
• plīts un cepeškrāsns zonas var atrasties atšķirīgās vietās, pielāgojot tās savām ērtībām;
• iegādājoties atsevišķu cepeškrāsni, to iespējams iebūvēt acu augstumā, lai katru reizi, kad nepieciešams pārbaudīt ēdienu, nebūtu jāpieliecas;
• ja ikdienā nepieciešams daudz gatavot ēst, pastāv iespēja atsevišķi iegādāties dubulto cepeškrāsni, kas ļauj vienlaicīgi sarūpēt lielāku daudzumu ēdiena. 

Plīts virsmas trūkumi:
• izvēloties iegādāties plīts virsmu un cepeškrāsni atsevišķi, nāksies rēķināties ar lielākiem izdevumiem;
• nepieciešams ierīkot ventilācijas sistēmu;
• indukcijas plīts virsmu lietošanai nepieciešamas speciālas pannas, katli utt. 

Klasiskās plīts priekšrocības:
• finansiāli izdevīgāks risinājums, jo viena iekārta ietver divas – plīts virsmu un cepeškrāsni;
• būs labs risinājums nelielām virtuvēm, kurām nepieciešama gan plīts, gan cepeškrāsns, jo kopā aizņems mazāk vietas, nekā, ierīkojot katru daļu atsevišķi;
• viegla uzstādīšana;
• kalpo kā labs virtuves centrālais objekts;
• ir pieejami dažādi stili un to opcijas, piemēram, ar gāzi un elektrību darbināmās. Klasiski balta, sudraba, brūna, melna u.c. krāsas, pieejamas arī kombinētās virsmas.

Klasiskās plīts trūkumi:
• lai pārbaudītu vai ieliktu/izņemtu ēdienu no cepeškrāsns, nepieciešams pieliekties vai pietupties;
• ierobežota ēdienu gatavošanas kapacitāte, jo pieejama tikai viena cepeškrāsns. Protams, atsevišķos gadījumos iespējams iegādāties papildus iekārtu;
• mazāk ventilācijas uzstādīšanas iespēju. 

Kura ir labāka?
Vai plīts virsma ar atsevišķi nopērkamu cepeškrāsni būs labāka izvēle nekā klasiskā plīts, kurā cepeškrāsns jau ir iebūvēta? Galu galā, izvēle ir tevis paša rokās. Tev jāņem vērā gan savs ēdienu gatavošanas stils un paradumi, kā arī tas, cik daudz vietas ir tavā virtuvē. Abiem plīts veidiem ir savas priekšrocības, kas spēj pierādīt, ka tās var noderēt dažādos mājokļos. Izvēle ir atkarīga no tevis.

Ja tomēr saproti, ka joprojām nespēj izlemt, kuru izvēlēties, ienāc interneta veikalā 220.lv un aplūko plīts virsmas, atsevišķi iebūvējamās cepeškrāsnis un klasiskās plītis. Tās nākušas no pasaulē atzītiem zīmoliem – AEG, Beko, Zanussi, Electrolux, Bosch, Amica un daudziem citiem. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)