Labākie sieru sējēji mācās Ventspils Tehnikumā
Kā pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja Ventspils Tehnikuma sabiedrisko attiecību speciāliste Solvita Pleinica, konkursā 2.vietu ieguva Aizkraukles Tehnikuma komanda, bet 3.vietā ierindojās Kuldīgas Tehnikuma audzēkņi. Kopumā konkursā piedalījās audzēkņi no 9 dažādiem Latvijas tehnikumiem, veidojot 11.komandas.
Ventspils Tehnikuma audzēkņi Ieva un Artjoms veidoja svaigo mīksto sieru, kurš turklāt bija kā saldais siers. Tam klāt bija pievienoti rabarberi un dažādas sēkliņas, bet pasniegts tas tika ar saldo rabarbera mērci. Kā atzina žūrija, tad ventspilniekiem siers bija izdevies viengabalains un ļoti labā konsistencē, kas arī deva augstvērtīgo rezultātu.
Konkursa galvenie uzdevumi bija izgatavot nenogatavinātā, svaigā siera rituli izmantojot konkursa organizatora produktus. Sieru vērtēja žūrija 5 cilvēku sastāvā pēc šādiem kritērijiem: siera forma, siera garša, smarža, krāsa, siera konsistence, darba organizēšana, siera receptūra, prezentācija.
Uz sarakstu