Banner 980x90

LED, LCD un plazmas televizori – kuru izvēlēties?

Publicitātes foto
Publicitātes foto

"Mūsu piedāvājumā ir platekrāna, 3D, Smart TV, LCD un LED televizori. Kurš televizora veids Jūs interesē?" šādu atbildi var dzirdēt ikreiz, kad jautājat pārdevējam par pieejamajiem televizoru veidiem. Ikvienam, kura profesionālā darbība nav saistīta ar elektronikas preču ražošanu vai tirdzniecību, minētie televizoru veidi var šķist līdzīgi, lai arī to ekrāna izgaismošanas principi, elektrības patēriņš un, protams, cena ir atšķirīgi. Lūk, praktiski padomi, izvēloties jaunu televizoru.

Nosakiet nepieciešamo ekrāna lielumu
Lai izvēlētos piemērotāko televizoru Jūsu mājoklim, jāņem vērā divi būtiski aspekti:
- ekrāna lielums (parasti ņem vērā displeja diagonāles garumu, ko mēra collās);
- attālums no skatītāja līdz televizoram.

Pieredzējuši televizoru tirgotāji uzskata, ka ergonomisks attālums no skatītāja līdz televizoram ir 3 tā ekrāna diagonāles garumi. Piemēram, ja plānojat iegādāties televizoru ar diagonāles garumu 40 collu, ieteicamais attālums līdz Jums ir 40 collu x 3 = 120 collu jeb 3,05 metri. Tāpat jāņem vērā, ka lielveikalā redzamie televizori var šķist vizuāli mazāki telpas plašuma un to biezo rāmju dēļ. Tādēļ, lai korekti novērtētu nepieciešamos ekrāna izmērus, pirms došanās uz veikalu ir ieteicams izveidot maketu no salīmētām A4 papīra lapām.

Izvēlieties televizora veidu
Vairumā gadījumu elektronikas veikalos ir pieejami LED, LCD un plazmas televizori. Ir vērts atcerēties, ka minēto veidu televizori atšķiras tikai ar ekrāna izgaismojuma veidu:
- LED ekrāna izgaismošanai izmanto gaismas diodes;
- LCD televizoros tiek izmantotas fluorescences lampas; 
- plazmas ekrāns iededzina mazus gāzes (ksenona un neona) elementus starp divām stikla platēm.

No ekrāna izgaismojuma veida tiešā mērā ir atkarīgs arī elektrības patēriņš. Piemēram, vienas stundas laikā 32 collas lieli LED televizori patērēs 82, LCD – 109, bet plazmas – 118 vatus. Lai arī plazmas televizori var veidot lielāku elektroenerģijas rēķinu, jāuzsver, ka kontrasta un melnās krāsas atainošanas ziņā tie apsteidz gan LED, gan LCD tehnoloģijas.

Iegādājieties televizorus pie pieredzējuša partnera
Izvēloties televizoru, jāņem vērā ne tikai tā dizains un elektroenerģijas patēriņš, bet arī iegādes nosacījumi un citas priekšrocības. Interneta veikals Hansapost.lv saviem klientiem plašā klāstā piedāvā LED, LCD un plazmas televizorus un nodrošina
- divu gadu garantiju;
- ekspertu konsultācijas pirms televizora iegādes un pēc tās;
- līzinga iespējas un piegādi līdz Jūsu mājoklim.

Izvēlieties kādu no jaunākās paaudzes televizoriem Hansapost.lv un izbaudiet augstas izšķirtspējas attēlu un kvalitatīvu skaņu!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (1)
Anonīms [Anonīms] Pirmdiena, 10. aprīlī, 2023, 18:36

Rindkopā, kur salīdzināti LED, LCD un plazmas televizori, vati jāreizina ar laiku (stundu), elektroenerģijas mērvienība ir wh, kwh, respektīvi jauda x laika vienība