Banner 980x90

Lems par sodu "Ventspils naftas" terminālam"

Foto: Ventspils24.lv
Foto: Ventspils24.lv

17.novembrī Valsts vides dienesta Ventspils reģionālā vides pārvalde plāno lemt par soda apmēru uzņēmumam "Ventspils nafta" termināls" (VNT) saistībā ar 20.oktobrī notikušo naftas produktu noplūdi Ventspils ostas ūdeņos no VNT piederoša naftas produktu drenāžas cauruļvada.

VNT piemērotais Administratīvo pārkāpumu kodeksa (APK) pants paredz naudas sodu no 350 līdz 2900 eiro, aģentūru LETA informēja Valsts vides dienesta Ventspils reģionālās vides pārvaldes Resursu kontroles sektora vadītāja Daina Naumova.

Uzņēmumam noformēts administratīvā pārkāpuma protokols pēc APK 58.panta "Vides piesārņošana un piegružošana", kur juridiskajām personām paredzētais sods ir no 350 līdz 2900 eiro. Iepriekš Ventspils reģionālajā vides pārvaldē atteicās komentēt, cik liels sods varētu tikt piemērots VNT un vai tā apmērs būs tuvāks zemākajai vai augstākajai iespējamā soda robežai.

Naumova piebilda, ka, likvidējot negadījuma sekas, uzņēmums visu izdarījis pareizi un saskaņā ar priekšrakstiem.

Pēc Naumovas iepriekš teiktā, nopietns kaitējums videi nav nodarīts. Jūrā naftas produkti nav ieskaloti. To, vai neliels daudzums nav paguvis nogrimt ostas akvatorijas gultnē, pavisam droši gan nevarot pateikt.

Jau ziņots, ka 20.oktobrī ap plkst.14 no VNT piederoša naftas produktu drenāžas cauruļvada notika jēlnaftas noplūde. Vidē nonāca aptuveni 500 litri naftas produktu, radot Ventspils brīvostas akvatorija piesārņojumu. Notikuma vietā strādāja atbildīgie dienesti, tostarp arī Ventspils reģionālās vides pārvaldes inspektori. Neilgi pēc negadījuma noplūdi izdevās apturēt, piestātnē un ostas akvatorijā tika uzstādītas piesārņojumu aizturošās bonas, un sākās piesārņojuma likvidēšanas darbi.

Kā iepriekš informēja Naumova, naftas produktu izplūde esot notikusi no cauruļvada, kuram veikts remonts. "Nebija domāts, ka cauruļvadā vēl ir palikuši naftas produkti. Noplūduši aptuveni 500 litri," viņa sacīja.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)