Banner 980x90

Livonijas ordeņa pilī stāstīs par krāšņo gada putnu pupuķi

Otrdien, 11.martā plkst.17.30 Livonijas ordeņa pilī notiks kārtējā Vēstures otrdiena, kuras ietvaros notiks lekcija par reti sastopamo un krāšņo putnu pupuķi, kas izraudzīts par 2014.gada putnu. Par putna iezīmēm un dzīvesveidu lekcijas laikā pastāstīs ornitologs, Latvijas Ornitoloģijas biedrības valdes priekšsēdētājs Viesturs Ķerus, pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja Ventspils muzejā.

Viesturs Ķerus strādājis pie Latvijas, Ķemeru Nacionālā parka, Ziemeļvidzemes biosfēras un Gaujas Nacionālā parka ligzdojošo putnu atlantu veidošanas. Pupuķu pētījumu programmu viņš uzsācis jau 2003.gadā.

Pupuķis ir dienvidnieks, un Latvija atrodas uz tā izplatības areāla ziemeļu robežas. Visbiežāk pie mums šis putns sastopams Rīgas apkārtnē - no Jūrmalas līdz Zvejniekciemam, kā arī kāpu zonas priežu mežos, piemēram,Vendzavās. Kopš 2006.gada pupuķu pētījumi notiek Ādažu poligonā, kur izvietoti sugas ligzdošanai piemēroti būri, un pērn, sadarbībā ar Šveices Ornitoloģijas institūtu 19 Latvijas pupuķi tika aprīkoti ar ģeolokatoriem. Šī gada laikā ornitologi mēģinās noskaidrot, kur Latvijas pupuķi pavada ziemu, apzinās to ligzdošanas vietas un iepazīstinās plašāku sabiedrību ar šo interesanto putnu.

Lekcija notiek sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi Slīteres Nacionālo parku.

Vēstures otrdienas lekcija ievadīs Putnu dienu norisi Ventspils muzejā - no 12. līdz 21.martam īpaši tiek gaidīti pirmskolu audzēkņi, savukārt no 24.marta – skolu jaunieši. Pieteikšanās grupām pie muzeja pedagoga (Ilva Buntika) pa tālr. 63621309, 29590093.

Bet tie, kas jau tūlīt vēlas dzirdēt pupuķa dziesmu, to var noklausīties šeit.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)