Banner 980x90

Notikusi RPIVA jaunās rektores inaugurācija

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Pagājušas nedēļas noslēgumā Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijā (RPIVA) norisinājās Svinīgais Senāts, kura laikā notika rektores Dainas Voitas inaugurācijas ceremonija, kurā rektore svinīgi solīja veltīt savu darbu RPIVA un Latvijas valstij. Inaugurācijas laikā Daina Voita no iepriekšējās rektores Daces Markus pārņēma vienu no amata atribūtiem – rektora amata ķēdi.

Šī ķēde izveidota 2005.gadā, sevī ietverot vairākus saules simbolus no dažādiem Latvijas novadiem. Savukārt galvenais elements šajā regālijā ir RPIVA zelta krāsas piramīda, kas sastāv no trim daļām – pamatā tam ir atvērta grāmata, kas simbolizē profesionalitāti, kuras iegūšana sākas ar lasīšanu, piramīdas vidū guļ kopsaucēja zīme, kas simbolizē kompetenci, bet virsotnē kā putns izplestiem spārniem ir inteliģence, jo tikai inteliģents cilvēks ir gatavs brīvam lidojumam.

Nozīmīgajā dienā rektori bija ieradušies sveikt pārstāvji no Izglītības un zinātnes ministrijas, Rektoru padomes, Augstākās izglītības padomes, Padomnieku konventa, kā arī RPIVA Studentu parlamenta, filiālēm, fakultātēm, katedrām un zinātniskajām institūcijām. Savu sveicienu rektorei bija nosūtījusi arī Izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile, kas atzina, ka nākotnes izaicinājumi Latvijas augstākajā izglītībā jo īpaši būs saistīti ar pieaugošu prasību pēc internacionalizācijas, vienlaikus saglabājot un stiprinot sasaisti ar valsts vajadzībām.

"Pieaugs prasība pēc starptautiski novērtētas izglītības satura un kvalitātes, inovācijām un nemitīgas attīstības, iesaistot zinātnē un pētniecībā arī studentus. Novērtēju Jūsu augstskolas mērķtiecīgo ceļu mūsdienīgas augstākās izglītības procesa veidošanā un patiesā cienā sveicu akadēmijas rektori Dainu Voitu un novēlu jaunajā amatā turpināt labi iesāktos darbu," tā ministre. Dr. biol. Daina Voita dzimusi 1960.gadā Rīgā.

1983.gadā viņa ar izcilību absolvējusi Latvijas Valsts universitātes Bioloģijas fakultāti, iegūstot biologa, bioloģijas un ķīmijas pedagoga kvalifikāciju. 2002.gadā viņa ieguva bioloģijas zinātņu doktora grādu. Pirms ievēlēšanas rektora amatā Voita bija RPIVA inovāciju un attīstības prorektore. Šī gada pavasarī ievēlēta par rektori ar pārliecinošu balsu pārsvaru. Šajā mācību gadā aprit 21 gads, kopš RPIVA sākusi savu darbību, turklāt šogad asas konkurences apstākļos izdevies piesaistīt vēl vairāk jauno studentu nekā pagājušajā gadā. Šajā septembrī akadēmijā dažādās programmās studijas uzsākuši vairāk nekā 3000 studentu, no kuriem pirmajā kursā studijas uzsākuši vairāk nekā 900 studentu.

RPIVA ir vienīgā augstskola, kas piedāvā kvalitatīvas dažāda līmeņa studiju programmas tik daudz Latvijas pilsētās – Rīgā, Alūksnē, Bauskā, Cēsīs, Jēkabpilī, Kuldīgā, Madonā, Tukumā un Ventspilī. Tāpat RPIVA lepojas ar šajā vasarā saņemto Lielbritānijas kvalitātes vērtētāju organizācijas Midlands Excellence sertifikātu par Investoru izcilībā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)