Banner 980x90

Pašvaldība piešķir 756 273 eiro Ventspils Augstskolas attīstībai

Ventspils, 25.apr., LETA. Ventspils pilsētas domes sēdē šodien nolemts piešķirt pašvaldības finansējumu 756 273 eiro apmērā Ventspils Augstskolas (VeA) attīstībai.

Kā aģentūru LETA informēja pašvaldībā, no kopējā piešķirtā finansējuma 483 093 eiro paredzēti VeA darbības nodrošināšanai un attīstībai 2017.gadā. Tas ir atbalsts augsta līmeņa akadēmiskā personāla piesaistei un saglabāšanai un konkurētspējīgu augstākās izglītības programmu īstenošanai augstskolā. Finansējums piešķirts ar nolūku veicināt zinātniskā potenciāla turpmāko izaugsmi pilsētai un valstij nozīmīgu lietišķo un fundamentālo pētījumu izstrādē un sekmēt augsti kvalificētu speciālistu sagatavošanu. Finansējums augstskolai nepieciešams arī studējošo piesaistei VeA no Latvijas un ārvalstīm.

Savukārt vēl 273 180 eiro piešķirti VeA dienesta viesnīcas telpu remontam. Šogad dienesta viesnīcas B korpusa trešajā stāvā plānots pilnībā izremontēt 39 istabiņas, tai skaitā nomainot logu stikla paketes un ierīkojot vadu interneta tīklu istabiņās. Visas istabiņas paredzēts aprīkot ar jaunām mēbelēm. Plānots veikt arī remontu un mēbeļu nomaiņu dienesta viesnīcas virtuvē.

VeA ir valsts augstskola, taču pirmajos darbības gados tā tika pilnībā finansēta ar pašvaldības atbalstu. Līdz šim augstskolas attīstībā Ventspils pašvaldība ieguldījusi vairāk nekā 15,4 miljonus eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)