Banner 980x90

Piejūras brīvdabas muzejā atzīmēs Mazbānīša Ziemassvētkus

Svētdien, 22.decembrī, no plkst.13.00 līdz plkst.16.00 iedzīvotāji tiek aicināti uz Mazbānīša Ziemassvētkiem Ventspils Piejūras brīvdabas muzejā, kur Ziemassvētku laiks jau vairākus gadus ir īpašs, jo tieši tad visas pilsētas mīlulis Mazbānītis tiek izrotāts lampiņu virtenēm un viens brauciens bez maksas vilcieniņā tiek dāvināts katram svētku apmeklētājam, pilsētas informācijas portāls Ventspils24.lv uzzināja Ventspils muzejā.

"Kad caur īsās ziemas dienas krēslu, priecīgām gaismām zibot, iznirst Mazbānīša lokomotīve, pat tiem, kas vēl šaubījušies, top skaidrs, ka svētki ir ieradušies! Un svētkus Piejūras brīvdabas muzejā prot svinēt- ar dārzeņiem izrotātu eglīti, Zeķu ciema Bānīti, ar Viltīgo Lapsu, ar Zaķi par zaķi vilcieniņā, ceptām Pankūkām, un līksmu vizināšanos kamanās vai zirdziņa mugurā," stāsta organizatori.

Mazbānīša Ziemassvētkos piedalīsies Smiltiņu ģimene ar Piejūras brīvajā gaisā ceptām pankūkām, Peldeķa saime ar gada nogalei svarīgo nākotnes zīlēšanu, bet visus ar Čigāntēva un Čigānmātes tēliem un Sniegavīra atrakcijām iepriecinās Ugāles amatierteātris.

Kad svētku rosība sāks rimties, plkst.15:00 apmeklētāji tiek gaidīti Lielirbes baptistu baznīcā uz Ziemassvētku dziesmu koncertuzvedumu (Ventspils 4.vidusskolas audzēkņi, diriģente R.Laure).

Ieejas maksa pasākumā ir 0,40 Ls jeb 0,57 eiro; 1 lats jeb 1,42 eiro, 1,50 Ls jeb 2,13 eiro.

Mazbānīša svētkus atbalsta Latvijas Dzelzceļa muzejs un LDZ Cargo.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)