Banner 980x90

Plūmju un biezpiena kūka

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Sastāvdaļas – mīklai nepieciešams 25g rauga, 100ml silta piena, 50g cukura, 200g miltu, 1-2 olas dzeltenuma, 70g sviesta, pavisam nedaudz sāls.

Pildījumam – 500g plūmju (pēc izvēles – tumšo vai gaišo), 300g biezpiena (tām, kuras rūpējas par slaido līniju – vājpiena biezpiena), 3 olas, ēdamkarote skābā krējuma, ēdamkarote kartupeļu cietes, 100g cukura, puse citrona sulas, 2-3 ēdamkarotes zaptes pēc izvēles – ābolu, aprikožu vai cits.

Pagatavošana – raugu sajauc ar nedaudz cukura, piena un miltu, patur siltā vietā, līdz raugs sāk reaģēt. To pievieno pārējām mīklas sastāvdaļām, visu samīca, liek bļodā un novieto siltā vietā – uzraudzē. Kad mīkla uzrūgusi, to ieklāj ietaukotā kūkas veidnē. Pildījumu pagatavo šādi – biezpienu sajauc ar cukuru un krējumu, pieliek olu dzeltenumus, nedaudz citrona miziņas un sulas, kartupeļu cieti. Olu baltumus saputo ar mikseri un saputotus iecilā biezpiena masā. Masu klāj veidnē uz mīklas. Virsū biezpiena masai bagātīgi kārto plūmes – pārgrieztas uz pusēm ar griezuma vietu uz leju.

Cepeškrāsni uzkarsē uz 200 grādiem, liek veidni iekšā. Cep aptuveni 40-60 minūtes, līdz kūka gatava. Kad kūka gatava, to pēc vēlēšanās var apziest ar zapti.

Raksts publicēts sadarbībā ar

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)