Banner 980x90

Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja Ventspilī atzīmēs desmit gadu jubileju

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ceturtdien, 30.jūnijā savu pirmo desmitgadi atzīmēs rakstnieku un tulkotāju rezidenču vieta Ventspilī – Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja (SRTM).

Kā pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informē Pilsētas mārketinga nodaļas projektu vadītāja iedzīvotāju mārketinga jautājumos Sofija Galindoma, šo gadu lakā mājā viesojušies gandrīz 1000 literātu no 56 valstīm, sarakstītas un tulkotas daudzas izcilas, arī latviešu rakstniecībā būtiskas grāmatas, nodibināta draudzība un sadarbība ar līdzīgām mājām visā pasaulē, uzsākti un vadīti valstiski nozīmīgi literatūras projekti.

Atzīmējot desmitgadi, iecerēti un aizvadīti vairāki notikumi. Tikko SRTM viesojās 12 Eiropas tulkotāju mājas (apvienība RECIT) uz savu ikgadējo sanāksmi.

26.augustā, pasākuma "Iznāc vakara gaismā" ietvaros pasniegtas Ventspils pilsētas domes balvas "Sudraba tintnīca". Iecerēts arī koncerts ventspilniekiem "Dzejnieks. Nakts. Bohēma." ar Raimondas Vazdikas, Ievas Pļavnieces, Ilzes Gruntes un Valērija Cīruļa dalību.

Septembrī plānota starptautiska konference "Grāmata. Veiksmes stāsts", kas notiks sadarbībā ar Ventspils Augstskolu.

Dzimšanas dienas svinības iecerēts pavadīt rakstnieku, tulkotāju un kolēģu lokā. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)