Banner 980x90

"Tele2" modernizējis tīklu Kurzemē par pusmiljonu latu

Ieguldot pusmiljonu latu, "Tele2" sadarbībā ar pasaulē vadošo telekomunikāciju iekārtu ražotāju "Nokia Siemens Networks" ir veiksmīgi pabeidzis sakaru tīkla modernizāciju Kurzemē, pilsētas informācijas portālu tīklam Pilseta24.lv pavēstīja "Tele2" sabiedrisko attiecību konsultante Egita Māliņa.

"Tele2" ir nomainījis aparatūru esošajās bāzes stacijās, kā arī uzbūvējis 38 jaunas trešās paaudzes jeb 3G bāzes stacijas. Tīkla modernizācijas rezultātā "Tele2" ātrgaitas mobilais internets tagad ir pieejams jau 96% Kurzemes reģiona iedzīvotāju, gan pilsētās, gan mazāk apdzīvotos pagastos un ciemos.

"Tele2" sakaru tīkla modernizācija ir viens no lielākajiem investīciju projektiem Latvijas mobilo sakaru vēsturē. Esam gandarīti, ka tagad arī Kurzemes reģiona iedzīvotājiem nodrošinām jaunās paaudzes sakaru tīkla priekšrocības - kvalitatīvāko balss pārraidi un vēl ātrāku mobilo internetu ar ievērojami plašāku pārklājumu. Pieprasījums pēc mobilā interneta Kurzemē ir augsts - pēdējā gada laikā patēriņš ir palielinājies par 60% un mobilo internetu telefonā vai datorā lieto jau katrs trešais "Tele2" klients šajā reģionā," saka "Tele2" valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs, piebilstot, ka augsta mobilo sakaru kvalitāte ir viena no "Tele2" prioritātiem, tāpēc šogad kopējais investīciju apjoms būs vēl lielāks nekā pērn, kad tas veidoja 6 miljonus latu.

Kopumā kopš "Tele2" dibināšanas mobilā sakaru operatora kapitālieguldījumi kvalitātes pilnveidošanā sasnieguši 160 miljonus latu.

Atzinīgi "tele2" sakaru tīkla modernizāciju novērtē arī SIA "Ventspils reis" valdes priekšsēdētājs Arturs Lieģis. "Ar bezvadu interneta rūteriem esam aprīkojuši visus "Ventspils reiss" autobusus, kuri kursē starppilsētu maršrutos. Mobilo sakaru operatora, kas nodrošina šī pakalpojuma pieejamību, izvēle nebija nejauša. Pirms tam vairākus mēnešus uzņēmuma darbinieki veica testēšanu, kuras rezultāti parādīja, ka "Tele2" sniegtais pakalpojums ir kvalitatīvs. Kā liecina novērojumi un atsauksmes - pasažieri pakalpojumu izmanto, tāpēc mobilo sakaru kvalitātes uzlabošana ir būtisks ieguldījums mūsu kopējā darbā - klientu apmierinātības līmeņa paaugstināšanā," viņš saka.

Tīkla modernizācijas ietvaros Kurzemē "Tele2" ir uzbūvējis 38 jaunas 3G bāzes stacijas. Apdzīvotās vietas, kurās pēc šo bāzes staciju uzcelšanas "Tele2" mobilais internets ir kļuvis pieejams vai arī tas tiek nodrošināts vēl ātrāks, ir šādas: Aizputes novada Cīravas, Kalvenes un Kazdangas pagasti, Brocēnu novada Blīdenes un Remtes pagasti, Durbes novada Durbes un Vecpils pagasti, Grobiņas novada Gaviezes un Medzes pagasti, Kandavas novada Kandavas pagasts, Kuldīgas novada Gudenieku, Kabiles, Kurmāles un Rumbas pagasti, Liepāja (Ģenerāļa Baloža iela), Mērsraga novada Mērsraga pagasts, Nīcas novada Nīcas pagasta Bernātos un Nīcā, Pāvilostas novada Sakas un Vērgales pagasti, Rucavas novada Rucavas pagasts, Saldus novada Ezeres, Kursīšu, Lutriņu, Saldus un Zirņu pagasti, Skrundas novada Raņķu pagasts, Talsu novada Sabile un Abavas, Balgales, Lubes un Stendes pagasti, Ventspils novada Usmas, Zlēku, Piltenes, Puzes un Užavas pagasti. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)