Banner 980x90

"ŪDEKA" aicina ventspilniekus uz Informācijas dienu

Pirmdien, 11.martā, plkst.1730 pašvaldības SIA "ŪDEKA" aicina interesentus uz iedzīvotāju informācijas dienu Talsu ielā 65, uzņēmuma administrācijas ēkas 2.stāva konferenču zālē, pilsētas informācijas portālam Ventspils24.lv ziņoja Pašvaldības SIA "ŪDEKA" speciāliste Egita Pētersone.

Informācijas dienā pašvaldības SIA "ŪDEKA" speciālisti sniegs iedzīvotājiem informāciju par Projekta "Ūdenssaimniecības attīstība Ventspilī, III kārta" ietvaros paredzētajiem ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūves darbiem pilsētā 2013.gadā, kā arī pastāstīs par plāniem un aktivitātēm pēc šīs Projekta kārtas noslēguma.

Uzņēmums aicina apmeklēt informācijas dienu arī privātmāju iedzīvotājus, kuri vēlas uzzināt par iespēju izbūvēt ūdensvada un kanalizācijas tīklus savā privātajā īpašumā, kā arī - kā pieslēgt privātīpašumu jaunizbūvēto tīklu atzariem un saņemt atbalstu tīkla atzara izbūvei, Ventspils24.lv norādīja Pētersone.

Projekta "Ūdenssaimniecības attīstība Ventspilī, III kārta" īstenošana plānota no 2010.-2013.gada beigām. 

Projekta īstenošanas rezultātā centralizēti ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumi būs pieejami 97,6% ventspilnieku (pirms šīs projekta kārtas centralizēti ūdenssaimniecības pakalpojumi pieejami 93,4% iedzīvotāju). Šis pieaugums tiks sasniegts, jo plānota jaunu ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūve pilsētas privātmāju rajonos Gāliņciemā, Kurpniekciemā, Žāžciemā - Krēķciemā, Čikstiņciemā, Jāņciemā, un Zaķciemā, Ventspils24.lv pavēstīja Pētersone.

Projekta ietvaros plānota arī ūdensvada tīklu rekonstrukcija, lai samazinātu ūdens zudumus, kā arī sadzīves kanalizācijas tīklu rekonstrukcija – lai novērstu gruntsūdeņu ieplūdi kanalizācijas sistēmā un notekūdeņu noplūdi gruntsūdeņos pa bojātiem cauruļvadiem.

Projekta ietvaros kopumā paredzēta maģistrālo ūdensvada un kanalizācijas tīklu rekonstrukcija un jaunu tīklu izbūve gandrīz 38 km garumā, kā arī maģistrālo tīklu atzaru izbūve uz privātīpašumiem 11 km garumā.

Kopējās izmaksas projekta III kārtai plānotas 10,4 miljonu latu apmērā (ar PVN). No Eiropas Savienības Kohēzijas fonda piesaistīti 7 miljoni latu, savukārt pārējos līdzekļus nodrošinās pašvaldības SIA "ŪDEKA" - finansējot pievienotās vērtības nodokļa nomaksu un piesaistot ilgtermiņa kredītu projekta līdzfinansēšanai. 

Šajā gadā pašvaldības SIA "ŪDEKA" atzīmē uzņēmuma 45 gadu jubileju, informācijas dienā ieskats arī par plānotajiem pasākumiem pilsētā par godu šim notikumam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)