Banner 980x90

Ugālē tapusi filma par baroka laikmetu

Ventspils, 30.janv., LETA. Ventspils novada Ugālē tapusi filma par baroka laikmetu, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Iecere veidot videofilmu ar animācijas elementiem "Ugāles baroks" radusies Ugāles Mūzikas un mākslas skolas mākslas vēstures pasniedzējai Ilzei Babrai, kura kopā ar kolēģēm un audzēkņiem vēlējās sagatavot izglītojošu un audzēkņiem viegli uztveramu materiālu par baroka laikmetu un Ugāles luterāņu baznīcu, kurā atrodami šā laikmeta elementi.

Tika nolemts veidot skolas vecuma bērniem domātu saistošu videofilmu, kurā redzams, kā mākslas zinātnieks Ojārs Spārītis mūzikas un mākslas skolas audzēkņiem stāsta par baroku, savukārt ērģeļmeistars Jānis Kalniņš atklāj interesantus faktus par dievnama ērģelēm. Filmas veidošanā iesaistījās arī novadpētniece Laimdota Junkara, video speciālists Mārcis Pļaviņš un datorgrafiķe Sindija Mačtama.

Paredzams, ka videofilma "Ugāles baroks" būs pieejama Latvijas Nacionālā kultūras centra mājaslapā, tādējādi ar ugālnieku veikumu varēs iepazīties arī citi interesenti.

Pirmo reizi plašākai publikai filmu demonstrēs 9.februārī plkst.18 Ugāles Mūzikas un mākslas skolā. Pasākumā plāno piedalīties arī mākslas zinātnieks Ojārs Spārītis un Nacionālā kultūras centra mākslas izglītības eksperte Ilze Kupča. Muzicēs ērģelniece Vita Kalnciema, kā arī Ugāles Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi un skolotāji.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)