Banner 980x90

Ventspilī papildinās koku stādījumus

Ventspils, 13.febr., LETA. Ventspilī izsludināts iepirkums par dažādu koku stādu iegādi, lai papildinātu koku stādījumus pilsētā, aģentūru LETA informēja pašvaldības iestādes "Komunālā pārvalde" pārstāve Dace Kalsere.

Ventspils zaļā infrastruktūra ik gadu tiek papildināta ar vidēji 200 - 300 dažādu sugu un šķirņu jauniem koku stādījumiem. Šis gads nebūs izņēmums - pašlaik izsludināts iepirkums par 104 dažādu koku iegādi. Piedāvājumus konkursā var iesniegt līdz 2.martam.

Ar jaunajiem stādījumiem paredzēts papildināt pilsētas zaļo rotu dažādās vietās, kur kādreiz jau bijuši koki, kas nav ieauguši, avāriju rezultātā nogāzti vai citādi gājuši bojā.

Lielākie stādījumi paredzēti Zvaigžņu ielā, kur tiks iestādītas 20 liepas un 15 kļavas. Poruka ielā iestādīs 15 āra bērzus, Embūtes ielā - piecus ošus, Graudu ielā - četrus zeltzaru vītolus, bet Lauku ielā pie autoostas stādījumi tiks papildināti ar sešiem ķiršiem. Pārējie stādījumi dažādās vietās tiks papildināti pa vienam vai diviem kokiem.

Plānots, ka jaunie koki pilsētā tiks izstādīti līdz maija vidum, kad beidzas ieteicamais koku stādīšanas laiks.

Savukārt 21.aprīlī Ventspilī notiks ikgadējā koku stādīšanas talka. Šoreiz ar jauniem koku stādījumiem tiks izdaiļots kāds objekts par godu Latvijas simtgadei.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)