Banner 980x90

Ventspilī ar Zilā karoga nolaišanu noslēgs pludmales sezonu

Rīga, 10.sept., LETA. Sestdien, 15.septembrī, ar Zilā karoga nolaišanu tiks slēgta peldsezona Ventspils pilsētas pludmalē, aģentūru LETA informēja Komunālās pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Zute.

Līdz ar peldsezonas slēgšanu, darbu beigs arī Pludmales glābšanas dienests.

Kā informēja pašvaldībā, šī pludmales sezona aizvadīta veiksmīgi - nopietnu negadījumu nav bijis. Ūdens kvalitāte visu sezonas laiku atbildusi izvirzītajiem kritērijiem.

Lai paaugstinātu drošību pludmalē un dzīvības glābšanas iespējas peldsezonas laikā, tika realizēti vairāki Starptautiskās Eiropas glābēju federācijas pludmales riska novērtējumā pievienotie ieteikumi, skaidroja Zute.

Sākot 2018.gada ekosertifikācijas sezonu, pludmalē veikti arī dažādi inventāra atjaunošanas darbi un uzlabojumi.

1999.gadā Ventspils pludmale bija pirmā Baltijas valstīs, kas saņēma Zilo karogu. No brīža, kad Latvija iesaistījās Zilo karogu kustībā, Ventspils pludmale Zilo karogu ir saņēmusi katru gadu. Šogad Ventspils pilsētas pludmalē Zilais karogs plīvoja jau divdesmito reizi.

Zilā karoga programma ir viena no globālā Vides izglītības fonda programmām. Tā tiek realizēta kopš 1987.gadā un šajā laikā kļuvusi par pasaulē populārāko tūrisma ekosertifikācijas modeli.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)