Banner 980x90

Ventspilī būs apskatāma ceļojošā "Mail Art" izstāde "Personība noskaidrota"

No 6.maija līdz 19.maijam pirmo reizi Ventspilī būs apskatāma ceļojošā "Mail Art" izstāde "Personība noskaidrota".

Interneta mākslas galerija www.makslasperons.lv sadarbībā ar teātra namu "Jūras vārti" un Ventspils Piejūras brīvdabas muzeju 6.maijā plkst.15.30 aicina uz izstādes atklāšanu teātra namā "Jūras vārti" ar turpinājumu Ventspils mazbānītī. Jau no plkst.15.00 visi interesenti ir aicināti piedalīties "Mail Art" radošajā darbnīcā, ko vadīs mākslinieces Ieva Jakušonoka un Anna Orniņa.

Starptautiskā mākslas festivāla "Mākslas dienas 2011" ietvaros ventspilniekus un pilsētas viesus iecerēts pārsteigt ar vēl neredzētu ceļojošo izstādi, tās ekspozīciju iekārtojot Ventspils šaursliežu vilciena vagonos un teātra namā "Jūras vārti". Tradicionāli apzīmējums ceļojošā izstāde attiecināms uz mākslas darbu ekspozīciju, kura noteiktā laika periodā secīgi apskatāma vairākās galerijās, muzejos, pilsētas, valstīs. Taču šajā gadījumā šis apzīmējums uztverams burtiski, izstāde vilcienā ceļo pa pilsētu, un par tās skatītāju var kļūt jebkurš pasažieris. Turklāt šogad ikviena kultūras un mākslas iestāde ir aicināta savus apmeklētājus vest mākslas ceļojumā jeb "Art Voyage".

Mail art vienlaikus ir mākslas objekts un ziņa, kas tiek sūtīta, izmantojot pasta sistēmu kā vienotāju. Milzīgajā Mail art sadarbības tīklā darbojas tūkstošiem dalībnieku aptuveni piecdesmit valstīs visā pasaulē. Mail art - mākslas pa pastu.

Mākslinieki, kas piedalīsies ceļojošajā Mail art izstādē: Clement Padin (Urugvaja), Nico Van Hoorn (Nīderlande), Tim Scannell (ASV), Paul Tiililä (Somija); Bruno Chiarlone (Itālija ) Frips (Beļģija), Reed Altemus (ASV), Roy Arenella (ASV), Keith Bates (Anglija), Steve Dalachinsky (ASV), John M.Bennett (ASV), Malok (ASV), Miguel Jimenez (Spānija), Jurgen O. Olbrich (Vācija), Diana Marshall (ASV), Vittore Baroni (Itālija), Marcelus Freitas (Brazīlija), Schoko Casano Rosso (Vācija), Horst Baur (Vācija) u.c. Izstādē piedalīsies arī vairāki mākslinieki no Latvijas.

Kurators Vladimirs Jakušonoks (Bolderājas grupa)
Klaudio Romeo Mail art kokteilis:
1/3 fantāzijas
1/3 ironijas
1/3 dulluma

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)