Banner 980x90

Ventspilī nodibināta Latvijas Ģermānistu apvienība

Ventspils Augstskolas "Ģermānistu dienas 2013" pasākuma ietvaros, 24.oktobrī notika Latvijas Ģermānistu apvienības (LĢA) dibināšanas sapulce, kurā piedalījās Latvijas augstskolu docētāji un studenti, kuri pamatā nodarbojas ar vācu valodas, literatūras un kultūras studijām un pētniecību, pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja Ventspils Augstskolā.

Nodibinātās Latvijas Ģermānistu apvienības mērķi ir veicināt Latvijas ģermānistu sadarbību valstī un ārpus tās, sekmēt Latvijas ģermānistu pieredzes apmaiņu nacionālā un starptautiskā mērogā, veicināt zinātnisko pētniecību un starpdisciplināru sadarbību, popularizēt vācu valodas apguvi un stiprināt tās statusu Latvijā, kā arī atbalstīt topošos ģermānistus.

LĢA dibināšanu iniciēja Ventspils Augstskolas docētājas Agnese Dubova, Egita Proveja un Diāna Krastiņa 2013. gada aprīlī, kad Rīgā notika Latvijas augstskolu ģermānistu tikšanās par sadarbības iespējām un formām un biedrības dibināšanu.

Jau tika ziņots, ka 24. un 25.oktobrī Ventspils Augstskolā notika jau sestais Ģermānistu dienas pasākums, kas tika veltīts vācu literatūrai, kultūrai un literārajai tulkošanai. Šis pasākums tika veidots kā diskusiju forums, kurā piedalījās ikviens interesents, kurš interesējas par vācu valodu, literatūru, Vācijas vēsturi un kultūru.

Ģermānistu dienu forumu organizēja Ventspils Augstskolas Tulkošanas studiju fakultātes Ģermānistikas katedras docētāji un studenti un finansiāli atbalstīja Vācijas Akadēmiskās apmaiņas dienests.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)