Banner 980x90

Ventspilī norisinās "Iespējamās misijas" vasaras skola bērniem

Ventspils, 19.jūl., LETA. Šodien Ventspilī sākusies izglītības programmas "Iespējamā misija" rīkotā dienas nometne 5.-8.klašu skolēniem "Grandiozā ekspedīcija", aģentūru LETA informēja "Iespējamās misijas" pārstāve Indra Zomerovska.

"Iespējamās misijas" vasaras skola Ventspilī norisinās jau ceturto gadu. Tā ir iespēja skolēniem pilnveidot, attīstīt un nostiprināt patstāvīgās mācīšanās prasmes, palīdzot kļūt neatkarīgiem un atbildīgiem par savu mācīšanos, veicinot motivāciju, prieku un pārliecību mācīties un sasniegt augstus rezultātus, skaidroja Zomerovska.

Nometnē skolēni mācās, veicot pētnieciskus uzdevumus, analizējot savu pieredzi un sadarbojoties ar citiem skolēniem, kā arī radot dažādus produktus - infografikas, modeļus, stāstus, spēles u.c. Caur šīm aktivitātēm skolēni apgūst un pilnveido prasmes, kas noderēs skolā - strādāt ar dažāda veida informāciju, brīvi sarunāties angļu valodā un veikt pētniecisku darbību.

"Vasaras skolas primārais mērķis ir veicināt skolēnu interesi un attīstīt viņu prasmi mācīties. Pēc dalības nometnē gan skolēni, gan "Iespējamās misijas" skolotāji norāda, ka tā ir bijusi vērtīga mācīšanās pieredze. Skolēni min, ka ir apguvuši skolā nepieciešamās zināšanas un prasmes. Savukārt "Iespējamās misijas" dalībnieki novērtē iespēju praksē strādāt ar jaunām mācību metodēm, tādējādi pilnveidojot savas iemaņas darbam klasē," pastāstīja "Iespējamās misijas" direktors Kārlis Andersons.

"Sadarbība ar programmu "Iespējamā misija" ir gan mūsu atbalsts mūsdienīgai iniciatīvai, gan ieguvums mūsu pilsētas skolēniem - vasaras brīvlaikā iesaistīties interesantās izglītojošās nodarbībās un pilnveidot savas mācīšanās prasmes nākamajam mācību gadam," atzina Ventspils Izglītības pārvaldes Metodiskā dienesta vadītāja Inga Pāvula.

Kā pastāstīja nometnes vadītāja un "Iespējamās misijas" absolvente Edīte Sarva, nometnei šogad pieteicās vairāk nekā 130 skolēnu, no kuriem 55 nometnē piedalīsies atkārtoti.

"Iespējamā misija" ir kustība, kas strādā, lai nodrošinātu kvalitatīvu izglītību katram bērnam Latvijā, radot nepieciešamās pārmaiņas klasēs, skolās un sabiedrībā, skaidroja Zomerovska. Ar "Iespējamās misijas" palīdzību 10 gadu laikā Latvijas skolām ir izdevies piesaistīt un atbalstīt 164 skolotājus, no kuriem 79% turpina darboties izglītības jomā arī pēc divu gadu dalības "Iespējamās misijas" programmā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)