Banner 980x90

Ventspilī par 328 915 eiro rekonstruēs siltumtrašu posmus

Ventspils, 17.jūl., LETA. Ventspilī plānots rekonstruēt sešus siltumtrašu posmus 525 metru garumā, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Līdz šim Ventspilī rekonstruētas siltuma pārvades trases vairāk nekā 45 kilometru garumā, tomēr vēl palikuši daži tehniski un morāli novecojuši siltumtrašu posmi, kas būvēti laika posmā no 1969. līdz 1988.gadam. Šajos siltumtrašu posmos ir lielāki siltuma zudumi un ūdens noplūdes, pastāv arī avāriju risks, tāpēc cauruļvadus plānots nomainīt ar rūpnieciski izolētām caurulēm, kā rezultātā paaugstināsies siltumenerģijas pārvades efektivitāte un samazināsies siltumenerģijas zudumi, skaidroja pašvaldībā.

Realizējot šo projektu, Ventspils pilsētas siltumtīkli jau 100% apmērā būs rekonstruēti ar rūpnieciski izolētām caurulēm, kas aprīkotas arī ar avārijas signalizāciju, lai ātri un nekļūdīgi noteiktu bojājuma vietu, skaidroja pašvaldībā.

Ventspils pilsētas dome atbalstījusi investīciju projekta "Ventspils pilsētas siltumapgādes sistēmas efektivitātes paaugstināšana" pieteikuma iesniegšanu Centrālās finanšu un līgumu aģentūras izsludinātajā atklātajā projektu iesniegumu atlases pirmajā kārtā, lai piesaistītu Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējumu. Plānotās kopējās projekta izmaksas ir 328 915 eiro, tostarp Kohēzijas fonda līdzfinansējums 98 023 eiro. Projektu plānots realizēt 18 mēnešu laikā pēc līguma noslēgšanas.

Pēdējo piecu gadu laikā uzņēmums "Ventspils siltums" rekonstruējis siltumtrases vairāk nekā deviņu kilometru garumā, kā rezultātā Ventspilī 99,6% siltumtrašu ir rekonstruētas ar rūpnieciski izolētām caurulēm.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)