Banner 980x90

Ventspilī uzstāda šūpoles bērniem ratiņkrēslā

LETA
LETA
Ventspils, 24.maijs, LETA. Ventspils Bērnu pilsētiņā uzstādītas šūpoles, kas ir piemērotas bērniem ratiņkrēslā, aģentūru LETA informēja pašvaldības iestādes "Komunālā pārvalde" pārstāve Dace Zērne.

Pašlaik Bērnu pilsētiņā noris pēdējie mīkstā gumijas seguma ieklāšanas darbi zem šūpolēm. Pēc gumijas seguma ieklāšanas bērniem ar kustību traucējumiem, kuri pārvietojas ratiņkrēslā, kopā ar vecākiem būs iespēja izmēģināt jaunās šūpoles. Kā skaidroja Zērne, šādas šūpoles, kas piemērotas bērniem ar kustību traucējumiem, ir jaunums Ventspilī. Tās būs pieejamas no 28.maija, kad Ventspilī svinēs Bērnu svētkus.

Lai šūpotos jaunajās šūpolēs, ir jāatver norobežojums un jāuzstumj ratiņkrēsls ar bērnu uz platformas. Bērns atkarībā no savām spējām var šūpoties vai nu pats, vai arī izmantot apkārtējo palīdzību. Šajā laukuma daļā jau no Bērnu pilsētiņas pirmsākumiem uzstādīta rotaļu iekārta, kurā iespējams iebraukt ar ratiņkrēslu un spēlēties tās nodalījumos.

Gumijas segumu ieklāšana un jauno šūpoļu uzstādīšana Bērnu pilsētiņā izmaksājusi 105 000 EUR.

Triecienus absorbējošas gumijas segums šogad Bērnu pilsētiņā ieklāts divos laukumos, kopā veidojot 715 kvadrātmetru platību, bet pirms tam ar gumijas segumu aprīkotas jau trīs rotaļu iekārtas kopumā 337 kvadrātmetrus lielā platībā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)