Banner 980x90

Ventspilī viesosies spāņu pantomīmas meistars

Pasaulē pazīstamais spāņu pantomīmas režisors, aktieris, pasniedzējs Karloss Martiness (Carlos Martínez) savas Latvijas tūres ietvaros viesosies Ventspilī ar izrādi "Grāmatas bez vārdiem", pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja organizatori.

Izrāde notiks 9.aprīlī plkst.19.00 Ventspils kultūras centrā Kuldīgas ielā 18.

Karloss Martiness dzimis 1955.gadā Spānijā, jau 30 gadus viņš ir saistīts ar žestu valodu, ko ir izkopis un attīstījis, lai brīvi un viegli sazinātos jebkurā kultūrā un tautā. Viņu pazīst ne tikai Eiropā, bet arī citviet pasaulē, kur viņš uzstājies teātros, skolās, draudzēs, organizācijās un televīzijās. Viņa māksla iesaista skatītāju sirsnīgā un atvērtā sarunā.

Savukārt izsmalcinātā tehnika mīmam ļauj radīt visdažādākos pretstatu tēlus.

Izrādes "Grāmatas bez vārdiem" darbība notiek bibliotēkā. Mākslinieks izvēlas grāmatas un atradis vienu vai citu lēnām pazūd bezgalīgajos grāmatu plauktos. Pēkšņi iedomātais teksts un burti pārvēršas kustībā un darbībā. Mīma ķermenis un rokas sāk attēlot grāmatu varoņus. Zināmi un nezināmi tie uznāk uz skatuves. Kā Šerloks Holms atrisināja komplicētu notikumu? Un kā sauca Dona Kihota palīgu? Bibliotēkā mākslinieks ļauj mums iejusties gan literatūras varoņos, gan palīdz mums ieraudzīt mūsu ikdienas dzīves norises.

Karloss Martiness Latvijā viesojies jau vairākkārt, kad ne tikai priecējis Latvijas publiku ar savām izrādēm Rīgā, bet arī pasniedzis meistarklases Dailes teātra, Nacionālā teātra un Leļļu teātra aktieriem.

Biļetes pieejamas Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv, kā arī Ventspils kultūras centra kasē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)