Banner 980x90

Ventspils Augstskolā notiks Bronhiālās astmas diena

Piektdien, 28.martā no plkst.14.00 līdz 17.30 pacienti un ārsti, bērni un vecāki, studenti un pensionāri tiek aicināti apmeklēt Bronhiālās astmas dienu Ventspils Augstskolā, Inženieru 101a, 1.,stāvā, B7 auditorijā un veikt bezmaksas plaušu veselības stāvokli ar spirometrijas metodi, un saņemt bezmaksas konsultācijas, pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja Ventspils Augstskolas speciāliste mārketinga un sabiedrisko attiecību jautājumos Iveta Šķēle.

Astma jeb bronhiālā astma ir hroniska saslimšana, kas skar elpošanas ceļus- galvenokārt bronhus. Astmas gadījumā rodas elpceļu iekaisums. Hroniski iekaisušu elpceļu sieniņām ir paaugstināta jūtība pret dažādiem ārējās vides kairinātājiem, arī aukstu gaisu ziemas periodā cigarešu dūmiem un citiem ikdienas putekļiem. Ar bronhiālo astmu var saslimt jebkurā vecumā, bet bērniem tā ir biežākā hroniskā slimība. Tā kā, bronhiālo astmu nevar izārstēt, svarīgi, lai astmas pacienti iemācītos un spētu kontrolēt savu slimību - tas nozīmē iespēju dzīvot pilnvērtīgu dzīvi.

Pārbaudot plaušu veselību ar spirometriju, ir iespējams uzzināt - Cik daudz un cik ātri varam ieelpot un izelpot? Kāds ir plaušu bioloģiskais vecums? Kāds ir elpošanas sistēmas veselības stāvoklis? Spirometrija ļauj objektīvi novērtēt plaušu ārējās elpošanas funkciju un tās traucējumu pakāpi.

Daudzu slimību gadījumā, piemēram, astmas pacientiem, spirometrija ne tikai palīdz apstiprināt diagnozi, bet arī ļauj novērtēt slimības smagumu un lietojamo medikamentu efektivitāti. Astmas pacientiem elpošanas rādītāju kontrole dinamikā ir tikpat nozīmīga kā, piemēram, glikēmijas rādītāju novērošana diabēta slimniekiem. Šis diagnostikas mērījums ir nepieciešams visos plaušu slimību, kā arī jebkura elpas trūkuma vai klepus gadījumā, bet, jo īpaši, jebkura vecuma smēķētājiem.

Šodien retais smēķētājs aizdomājas laicīgi par savu un līdzcilvēku veselību! Tas ir būtiski, īpaši bērnībā un jaunībā, kad veidojas pamati mūsu veselībai. Svarīgi izvairīties no visu risku faktoru ietekmes uz plaušām un apzināties to nopietnās sekas.

Bronhiālās astmas diena varēs veikt bezmaksas spirometrijas mērījumus, bez maksas uzzināt bronhiālās astmas saslimšanas riska faktorus, kā arī uzzināt vairāk par smēķēšanas kaitīgumu un pasīvo smēķēšanu. Profilakse ir vērtīgāka nekā ārstēšana!

Ieeja bez maksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)