Banner 980x90

Ventspils Augstskolā stāstīs par dzīvības meklēšanu ārpus Zemes

Trešdien, 23.oktobrī, no plkst.15.00 līdz plkst.16.30 Ventspils Augstskolā, B1 auditorijā notiks profesora Daiņa Draviņa populārzinātniskā vieslekcija "Astrobioloģija. Dzīvības iespējas un tās meklēšanas ārpus Zemes", pilsētas informācijas portāls Ventspils24.lv uzzināja Ventspils Augstskolā.

Ar šādu lekciju profesors Dainis Draviņš nesen uzstājies arī Latviešu Akadēmiskās Organizācijas Zviedrijā gada svētkos Stokholmā, Zviedrijā. Lekciju aicināti apmeklēt ne tikai augstskolas studenti, bet arī visi interesenti un skolu audzēkņi.

Vieslekcija Ventspils Augstskolā ir tikai viena no profesora Daiņa Draviņa vizītes aktivitātēm - pēc lekcijas profesors dosies apmeklēt Ventspils Augstskolas Inženierzinātņu institūtu "Ventspils Starptautiskā radioastronomijas centrs" (IZI VSRC) Irbenē.

Profesors Dainis Draviņš daudzus gadus bijis VSRC zinātniskās padomes pirmais priekšsēdētājs. Kā norāda VSRC vadošais pētnieks Juris Freimanis, viņš daudz palīdzēja, gan definējot tehniskās prasības radioteleskopu izveidošanai par astronomiskiem instrumentiem (krievu laikā tie bija spiegošanas instrumenti) un modernizācijai, gan arī piesaistot šim nolūkam šādu tādu Eiropas naudu jau laikā, kad Latvija vēl bija ļoti tālu no dalības Eiropas Savienībā. Dainis ir viens no VSRC pamatlicējiem.

Dainis Draviņs ir Lundas observatorijas (Zviedrijā) profesors un Ventspils Augstskolas viespētnieks.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)