Banner 980x90

"Ventspils" basketbolisti lūko izlīdzināt rezultātu LBL pusfināla sērijā

Ventspils24.lv
Ventspils24.lv
"Ventspils" komanda otrdien, 17.maijā, pretinieku laukumā tiekas ar "VEF Rīga" vienību un cenšas izlīdzināt rezultātu "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfināla sērijā.

Mača "Elektrum" Olimpiskajā centrā sāksies plkst.19.30. Spēles tiešraidi varēs vērot interneta tiešsaistes televīzijā "Straume.lmt.lv".

Pirmajā spēlē uzvaru ar 76:65 pretinieku laukumā guva "VEF Rīga", turklāt "Ventspils" zaudēja komandas līderi Kristapu Janičenoku, kuram plīsusi Ahileja cīpsla un sezona viņam ir beigusies. Sērijas otrajā mačā rīdzinieki savā laukumā ceturtajā ceturtdaļā bija iedzinējos ar 13 punktiem, taču spēja atspēlēties un gūt panākumu pagarinājumā ar 98:93. Savukārt trešajā spēlē "Ventspils" izcīnīja pirmo uzvaru, kad Rīgas klubs savu skatītāju priekšā tika pieveikts ar 86:80.

Pusfināla sērijā līdz trim uzvarām "VEF Rīga" ir vadībā ar 2-1, līdz ar to šodien rīdzinieki var nodrošināt vietu finālā. Ja uzvaru gūst "Ventspils", tad izšķirošā spēle notiks ceturtdien Ventspilī.

"Ventspils" un "VEF Rīga" komandas finālos savā starpā bija tikušās iepriekšējās piecas sezonas, bet nu kārtība ir izjaukta, jo finālu sasniegusi regulārā čempionāta uzvarētāja "Valmiera"/ORDO.

Kā zināms, sestdien finālu pirmo reizi kluba vēsturē sasniedza "Valmiera"/ORDO, kas savā laukumā pārliecinoši ar 97:73 pārspēja "Liepāja"/"Triobet" un triumfēja sērijā ar 3-0.

"Valmiera"/ORDO un regulārā čempionāta otrās vietas ieguvēja "Ventspils" automātiski sasniedza izslēgšanas sacensību pusfinālu, kamēr "VEF Rīga" un "Liepāja"/"Triobet" sacentās ceturtdaļfinālā. Tajos sērijā līdz trim uzvarām rīdzinieki ar 3-0 pieveica "Valka"/"Valga" komandu, kamēr liepājnieki ar tādu pašu rezultātu pārspēja "Jūrmala"/"Fēnikss" basketbolistus.

LBL regulārajā turnīrā "Ventspils" aizvadīja 36 spēles, kuru laikā izcīnīja 28 uzvaras. Tikmēr "VEF Rīga" saistībā ar piedalīšanos VTB Vienotajā līgā nospēlēja 20 mačus, tiekot pie 15 panākumiem.

Savstarpējos dueļos LBL izslēgšanas turnīrā labāk veicies rīdziniekiem - no iepriekšējām sešām reizēm uzvarēts piecās sērijās. Šosezon "VEF Rīga" un "Ventspils" divas reizes tikās regulārās sezonas laikā, uzvaras dalot uz pusēm.

Savukārt kopumā abas vienības tikušās 62 reizes, arī uzvaras dalot uz pusēm.

Kopš 1998.gada LBL finālā bija spēlējušas tikai komandas no Ventspils un Rīgas, bet šogad šī sistēma ir izjaukta, jo finālā būs Valmieras komanda.

Pagājušā gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot "Ventspili".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)