Banner 980x90

Ventspils Jaunrades namu piepildīs vairāk nekā 220 dejotāji

Piektdien, 3.maijā, plkst.13.00 Ventspils Jaunrades namu piepildīs vairāk kā 220 dejotāji, kas piedalīsies III Bērnu un jauniešu deju festivālā "Ventspils Puante - 2013", pilsētas informācijas portālam Ventspils24.lv pavēstīja Ventspils Izglītības pārvaldes Sabiedrisko attiecību speciālists Kristaps Auzāns.

Deju festivālā piedalīsies interešu izglītības iestāžu klasisko deju un baleta studijas.

Vairāku gadu garumā festivāls ieguvis skatītāju un dalībnieku atzinību, pierādot, ka tā dalībnieki spēj izveidot interesantus un vizuāli kvalitatīvus priekšnesumus. Ikgadējā festivāla dalībnieki tiks sadalīti četrās vecuma grupās - pirmsskolas grupa; 7 - 9 gadi; 10 - 14 gadi; 15 - 25 gadi.

Deju festivālā piedalīsies septiņi dažādi kolektīvi, kuru audzēkņi pārstāv kolektīvus vairākās vecuma grupās. Ventspils Jaunrades namā ieradīsies šādi kolektīvi:
* Liepājas Baleta un Deju studija;
* Bērnu deju studija "Apelsīns";
* Horeografiskā dejas studija "RomAnti";
* Marinas Seiko deju studija;
* Bērnu radošā studija "SUNRISE";
* Bērnu deju ansamblis "Zadorinka";
* Ventspils Jaunrades nama horeogrāfijas ansamblis "Konfeti".

Katrs kolektīvs izpildīs divas dejas, kuras vērtēs pieredzējusi žūrija. Tās sastāvā: Gunta Bāliņa -baleta māksliniece, horeogrāfe, pedagoģe; Sarmīte Jakse - Graudiņa - baleta māksliniece, horeogrāfe, pedagoģe un Ineta Judzika - tautisko deju kolektīvu vadītāja.

Pasākumam ir vairāki mērķi, no kuriem būtiskākie ir popularizēt dejošanas nozīmi un pozitīvo ietekmi uz personības veidošanu. Dejojot jaunieši ne vien sevi trenē fiziski, attīsta stāju un muguru, bet arī radoši papildina savas zināšanas, apgūstot horeogrāfijas pamatus. Uz pasākumu aicināti arī ventspilnieki un pilsētas viesi, kas spēj un prot novērtēt skaistas dejas patieso vērtību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)