Banner 980x90

Ventspils muzeja pētnieks piedalīsies Baltijas urbānās vēstures konferencē

Ventspils muzeja vadošais pētnieks Dr.hist. Armands Vijups no 11.oktobra līdz 13.oktobrim piedalīsies I Baltijas urbānās vēstures konferencē Rīgā "Urbānā vēsture Baltijā: teorētiskie aspekti un mūsdienu pētījumi", pilsētas informācijas portālam Ventspils24.lv pavēstīja Ventspils muzejā.

Pētnieks konferencē lasīs referātu "Vējiem līdzi: ekoloģiskās problēmas Ventspilī 17.gs. arheoloģisko un rakstīto avotu gaismā". Referāts skar Ventspils vēsturē saistošu faktu - pilsētas aizputināšanu ar kāpu smiltīm 17.gs.

Konferenci organizē Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultāte, Latvijas Vēstures institūts un Herdera Institūts. Tā veltīta šobrīd strauji augošajai interesei par pilsētu vēsturi. Konferences organizatori uzsver, ka pilsētu jeb urbānās vēstures izpēte ir ne tikai mēģinājums izprast kādas apdzīvotas vietas pagātni, bet arī noteikta dzīvesveida pagātni. Konferences mērķis ir veicināt urbānās vēstures pētniecības attīstību Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, sekmējot pētnieku sadarbību, dažādu urbānās vēstures jomu pētniecību, starpdisciplināru projektu attīstību.

Konference notiek Rīgā, Latvijas Universitātes centrālās ēkas Mazajā aulā (Raiņa bulv.19) no 11. līdz 13.oktobrim. Konferences pēdējā dienā paredzēta dalībnieku ekskursija uz Kuldīgu un Ventspili.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)