Banner 980x90

Ventspils nafta" strādājusi ar 26,89 miljonu eiro peļņu

Ventspils24.lv
Ventspils24.lv

AS "Ventspils nafta" koncerns deviņos mēnešos strādājis ar 26,89 miljonu eiro neto peļņu, liecina paziņojums biržā.

Konsolidētie ieņēmumi pieauga par 8,1% līdz 134,91 miljonam eiro, bet bruto peļņa palielinājās par 18,8% līdz 39,77 miljoniem eiro.

VN mātesuzņēmums 2015.gada deviņos mēnešos strādāja ar 5,43 miljonu eiro peļņu, lielākoties pateicoties dividenžu ienākumiem no VN ieguldījuma "Ventspils naftas terminālā" (VNT) 6,21 miljona eiro apmērā.

VNT ieņēmumi palielinājās par 2,14 miljoniem eiro līdz 62,09 miljoniem eiro, savukārt bruto peļņa pieauga par 0,89 miljoniem eiro līdz 13,63 miljoniem eiro. Neto peļņa 2015.gada deviņos mēnešos bija 11,32 miljoni eiro, savukārt naftas produktu pārkraušanas apjoms 2015.gada deviņos mēnešos sasniedza 7,4 miljonus tonnu.

"LatRosTrans" (LRT) transportēto naftas produktu apjoms samazinājās par 18% līdz 3,85 miljoniem tonnu. 2015.gada deviņos mēnešos ieņēmumi bija 11,15 miljoni eiro, bet bruto peļņa samazinājās par 2,05 miljoniem eiro līdz 3,64 miljoniem eiro. Neto finanšu rezultāts pārskata periodā bija peļņa 6,16 miljonu eiro apmērā.

Kā ziņots, AS "Latvijas Kuģniecība" (LK) un tās meitassabiedrības šī gada deviņos mēnešos strādājušas ar 1,41 miljona ASV dolāru (1,35 miljonu eiro) zaudējumiem, liecina paziņojums biržā.

Šāds rezultāts galvenokārt esot skaidrojams ar SIA "Lasco Investment" un tās meitassabiedrību kontroles atgūšanu saistītās finanšu konsolidācijas negatīvo efektu 13,62 miljonu ASV dolāru (13,01 miljona eiro) apmērā.

Kopējie LK koncerna ieņēmumi 2015.gada deviņos mēnešos bija stabili un sasniedza 68,93 miljonus ASV dolāru (65,87 miljonus eiro), bet neto reisu rezultāts ir 61,27 miljonu ASV dolāru (58,55 miljonu eiro) apmērā. Pateicoties stabilajam ienākumu līmenim un spēcīgajam ASV dolāra un eiro valūtas kursam, peļņa pirms atsevišķajiem posteņiem sasniedza 13,68 miljonus ASV dolāru (13,07 miljonus eiro).

Pārskata perioda laikā LK koncerna flotē - 16 kuģi - izmaiņas netika veiktas, taču LK meitassabiedrība "LSC Shipmanagement" papildus LK flotei tehniski pārvalda četrus trešo personu tankkuģus. Sagaidāms, ka tuvākajā nākotnē pārvaldīto kuģu skaits varētu vēl palielināties. Trešo personu kuģu tehniskās vadības pakalpojumu apjoma pieaugums liecina par LK koncerna personāla kompetenci un profesionālismu un rada koncernam papildu ienākumus.

Peļņa no flotes pamatdarbības 2015.gada deviņos mēnešos sasniedza 39,39 miljonus ASV dolāru (37,64 miljonus eiro).

Pārskata perioda beigās 88% jeb 14 kuģi LK flotes tika nodarbināti laika nomā. Vidējais izmantošanas laiks tai flotes daļai, kas strādāja laika nomā un saskaņā ar berbouta frakts līgumiem, bija astoņi mēneši, bet bez berbouta frakts līgumiem 12 kuģi - 7,7 mēneši.

LK koncerna "handy" tipa kuģi veic reisus lielākoties Eiropas robežās, bet ir tehniski piemēroti arī reisiem tādos ledus ieskautos reģionos kā Baltijā un Kanādas Austrumu krastā. Savukārt vidēja izmēra tankkuģi, kuru kravietilpība ir lielāka, darbojas visā pasaulē un arī spēj veikt reisus vairākumā pasaules ledus ieskauto reģionu.

"Ventspils nafta" darbojas naftas produktu transportēšanas, pārkraušanas, uzglabāšanas un kuģošanas jomā. "Ventspils nafta" ir koncerna mātessabiedrība, kas pārvalda ieguldījumus grupas uzņēmumos, veicinot koncerna kopējās vērtības un katra atsevišķā uzņēmuma vērtības pieaugumu.

"Ventspils naftai" pieder 51% no uzņēmuma SIA "Ventspils nafta" termināls", 66% SIA "LatRosTrans" daļu un 49,94% AS "Latvijas Kuģniecība" daļu.

"Ventspils naftas" obligātā akciju atpirkšanas piedāvājuma prospektā teikts, ka "Euromin" plāno turpināt līdzšinējo "Ventspils naftas" darbību. Uzņēmums turpinās darboties kā holdingkompānija tranzīta un transporta nozarē. "Euromin" nav paredzējis apvienot vai kā citādi reorganizēt "Ventspils naftu", kā arī nav paredzētas izmaiņas uzņēmuma valdes un padomes sastāvā.

"Euromin" ir "Vitol" grupas uzņēmums.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)