Banner 980x90

Ventspils novads atbalstīs eksotiska dzīvnieka iegādi Vārves mini zoodārzam

Ventspils24.lv
Ventspils24.lv
Ventspils novada pašvaldības izsludinātajā konkursā "Solis 2016" atbalstītas 10 uzņēmējdarbības iniciatīvas, tostarp arī aprīkojuma izgatavošana Ugāles ērģeļbūves darbnīcai un eksotiska dzīvnieka iegāde Vārves mini zoodārzam, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Vislielāko punktu skaitu konkursā ieguvusi SIA "Ugāles ērģeļbūves darbnīca", kas izgatavos CNC trīsasu polifrēzmašīnu, nodrošinās jaunu darbvietu un prakses vietas tehnikumu audzēkņiem. Projektam piešķirti 1000 eiro.

Savukārt tūrisma nozarē ilglaicīgi strādājošais uzņēmums SIA "4A&V" konkursā bija iesniedzis projekta pieteikumu, kas paredz Vācijā iegādāties eksotisku dzīvnieku - Čīles alpaku -, kuru uz Vārves mini zoodārzu atvedīs šovasar. Arī šai iecerei pašvaldība piešķīrusi 1000 eiro.

Pavisam konkursā šogad bija saņemti 37 projektu pieteikumi, no kuriem atbalstīti 10, dažādām aktivitātēm piešķirot kopumā 9968,65 eiro. Lielākā daļa projektu atbalstīta ar 1000 eiro līdzfinansējumu, bet viens projekts saņems 968,65 eiro. Projektus vērtējot, lielāku atbalstu guvuši inovatīvi, argumentēti, rūpīgi izstrādāti un ilgtspējīgi projekti, kuros ir pieteicēju līdzfinansējums, kā arī papildu punktus ieguva projekti, kuru iesniedzēji konkursā piedalās pirmo reizi, skaidroja pašvaldībā.

Ugāles pagasta zemnieku saimniecība "Kannenieki" piešķirtos 1000 eiro izlietos saimniecības darbības paplašināšanai - vaislas trušu iegādei un trušu būru būvniecībai. SIA "ARB Pope" realizēs inovatīvu projektu, kas saistīts ar iekārtu testēšanu. Kāda privātpersona reģistrēs saimniecisko darbību Užavā, nodrošinās jaunu darbavietu, izveidos augļu dārzu un sadarbosies ar augļu pārstrādātājiem novadā.

Kāds vidusskolēns no Piltenes reģistrēs ar vistkopību saistītu saimniecisko darbību Piltenes pagastā un nākotnē attīstīs bioloģisko lauksaimniecību. Līdzīgu projektu realizēs vēl kāda privātpersona, kas vēlas nodarboties ar putnkopību, audzējot paipalas, pīles, zosis un dējējvistas. Jūrkalnē reģistrētais uzņēmumam SIA "Lietpratis" grasās izveidot jaunu reģionālu produkta zīmolu. Kāda privātpersona Vārves pagastā iecerējusi nodibināt uzņēmumu, izveidot jaunu darbavietu un par projektam piešķirtajiem līdzekļiem - 968,65 eiro - iegādāties visu aprīkojumu, kas nepieciešams vistu turēšanai un cāļu audzēšanai, kā arī gaļas un olu realizācijai. Kāda biškope pašvaldības atvēlētos 1000 eiro izmantos medus dekristalizatora iegādei un jaunu, inovatīvu medus produktu izstrādei un virzīšanai tirgū.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)