Banner 980x90

Ventspils pilsētas pašvaldības policija atzīmē 20 gadu jubileju

Piektdien, 7.decembrī, svinīgā pasākumā savu 20 gadu jubileju atzīmēs Ventspils pilsētas pašvaldības policija. Pasākumā policijas darbiniekus uzrunās Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja Ventspils pilsētas mārketinga nodaļā.

Piemiņas balvas par ieguldījumu policijas darbā saņems kārtībnieki, kuri Pašvaldības policijā strādā kopš tās dibināšanas un darbam policijā veltījuši 20 gadus – Andis Jankovskis, Normunds Rudņiks, Arvis Freibergs, Agris Brūders un Dainis Ķudis. Diemžēl Pašvaldības policijas 20.jubileju nesagaidīja policijas priekšnieka vietnieks Tālivaldis Macpans, kurš arī policijā strādāja kopš tās dibināšanas. Viņa vietā piemiņas balvu saņems viņa dēls Jēkabs.

Ventspils pilsētas pašvaldības policija tika izveidota ar 1992.gada 19.oktobra Ventspils pilsētas Tautas deputātu padomes valdes lēmumu Nr.306. Tajā laikā valstī tika veiktas izmaiņas likumā "Par policiju", kas deva iespēju pašvaldībām izveidot savu pašvaldības policiju. Likuma izmaiņas bija saistītas ar kriminogēno situāciju valstī un valsts un valsts policijas mazspēju nodrošināt sabiedrisko kārtību, iedzīvotāju un uzņēmējdarbības drošību.

1993. gada sākumā praktisku darbu – patrulēšanu pilsētas ielās – uzsāka Ventspils pilsētas pašvaldības policijas patruļdienests. Pašvaldības policijas kārtībniekus varēja atpazīt pēc melnām policijas formām un beretēm galvā. Iesākums nebija viegls, un tikai mērķtiecīgs uzticamu, godprātīgu, atbilstošu kadru komplektācijas un apmācības darbs, kā arī materiāltehniskās bāzes nodrošinājums deva nepieciešamo kārtības uzturēšanas rezultātu pilsētā.

1990. gadu vidū pilsētā, pateicoties Pašvaldības policijas veiktajam darbam, valdīja iedzīvotājiem pieņemama sabiedriskā kārtība, noziedzīgo grupējumu darbība pilsētā bija izzudusi līdz minimumam. Drošība pilsētā ik brīdi pieauga. Šajā laikā ikvienam pilsētas iedzīvotājam pierasta lieta bija redzēt visu diennakti nepārtraukti patrulējam pašvaldības policijas patruļgrupas operatīvo transportu baltā krāsā ar gaiši zaļu svītru sānos. Iedzīvotāju izsaukumi tika apkalpoti dažās minūtēs un pat ātrāk. Pārkāpējos tas patiku neradīja, toties pilsētas iedzīvotāji varēja justies droši un aizsargāti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)