Banner 980x90

Ventspils skolotāji tiekas seminārā "Ideju terminālis"

Sestdien, 10.,maijā Ventspils Augstskolā notika skolotāju seminārs "Ideju terminālis", kas pulcēja ievērojamu skaitu Ventspils skolotāju - semināram reģistrējušies bija 153 skolotāji no visām Ventspils skolām, pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja Ventspils Augstskolas speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Inta Libkovska.

Pasākums tika atklāts ar vārdiem, ka skolotājam izglītības jautājumos jābūt vienmēr soli priekšā, jo skolēniem nepieciešamas 21.gadsimtam atbilstošas zināšanas un tās nemitīgi mainās. Ventspils Izglītības pārvaldes vadītājs Aldis Slavinskis uzsvēra, ka nav jāstrādā uz zināšanu atražošanu, bet gan uz jēgpilnu mācību procesu un ka arī skolotājam ir nemitīgi jāvēlas sevi pilnveidot un attīstīt, lai tiktu līdzi mūsdienu straujajam dzīves ritmam.

Ventspils Augstskolas rektore Gita Rēvalde minēja, ka augstskolas ir atkarīgas no vidusskolām un to skolotājiem, jo tieši skolotāji iemāca, kā jauniešiem domāt, kā darīt, kā spēt izdarīt un vēlēties kaut ko darīt. Gita Rēvalde uzsvēra, ka skolotājiem strādāt mūsdienās nav viegli tieši dzīves straujā mainīguma dēļ, jo kā zināms, pirms 10 gadiem nemaz nebija zināms par šā brīža 10 populārākajām profesijām. Tātad skolēni ir jāsagatavo ļoti mobili un elastīgi, lai arī viņi spēj mainīties līdzi laikam.

Rektore savā runā minēja, ka kopīgiem spēkiem ir jāspēj motivēt jauniešus, jo viss ir atkarīgs no cilvēka, jo pat tuksneša vidū var radīt pilsētu, kam lielisks piemērs ir Astana Kazahstānā. Ventspils Augstskolas rektore aicina skolotājus motivēt jauniešus turpināt izglītoties un aicina doties ekskursijās uz Ventspils Augstskolu, lai parādītu skolēniem, ka studiju process var būt aizraujošs un ļoti interesants.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)