Banner 980x90

VVD atzīst, ka Ventspilī novērsts nopietns vides piesārņojums

Ilustratīvs foto/ Foto: Ventspils24.lv
Ilustratīvs foto/ Foto: Ventspils24.lv
20.oktobrī Ventspils ostā pēc jēlnaftas noplūdes konstatēšanas tikai operatīva rīcība paglābusi no liela kaitējuma videi nodarīšanas, norāda Valsts vides dienestā (VVD).

VVD pārstāve Jūlija Ņikitina aģentūru LETA informēja, ka pēc Ventspils reģionālās vides pārvaldes aplēsēm videi iespējamo kaitējumu jēlnaftas noplūdes gadījumā būtiski mazinājusi atbildīgo dienestu, uzņēmuma SIA "Ventspils naftas termināls" un Ventspils brīvostas operatīvā sadarbība krīzes situācijā.

Lai gan jau 20.oktobrī naftas produktu noplūde tika apturēta, arī 21.oktobrī notiek notikuma vietas uzraudzība un noplūdušos naftas produktus savāc Ventspils brīvostas naftas produktu savācējkuģi.

Notikušā vides piesārņojuma lietas apstākļus Ventspils reģionālā vides pārvalde izmeklēs administratīvā pārkāpuma procesā.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja VVD Ventspils reģionālās vides pārvaldes Resursu kontroles sektora vadītāja Daina Naumova, uzņēmuma "Ventspils nafta termināls" pārstāvji pēc nedēļas tiks uzaicināti uz administratīvā pārkāpuma protokola sastādīšanu. Izvērtējot uzņēmuma sniegtos paskaidrojumus, tiks lemts par soda piemērošanu. "Sods viennozīmīgi būs," atzina Naumova, pagaidām gan atturoties prognozēt iespējamā naudas soda apmēru, norādot, ka tas tiks lemts, izvērtējot visus apstākļus.

Jau ziņots, ka vakar ap plkst.14.00 no SIA "Ventspils nafta termināls" piederoša naftas produktu drenāžas cauruļvada notika jēlnaftas noplūde. Tās rezultātā vidē nonāca aptuveni 500 litri naftas produktu, radot Ventspils brīvostas akvatorija piesārņojumu. Notikuma vietā strādāja atbildīgie dienesti, tajā skaitā arī Ventspils reģionālā vides pārvaldes inspektori. Neilgi pēc negadījuma noplūdi izdevās apturēt, piestātnē un ostas akvatorijā tika uzstādītas piesārņojumu aizturošās bonas un sākās piesārņojuma likvidēšanas darbi.

Kā iepriekš informēja Naumova, naftas produktu izplūde esot notikusi pie trešā naftas muliņa no cauruļvada, kuram veikts remonts. "Nebija domāts, ka cauruļvadā vēl ir palikuši naftas produkti. Noplūduši aptuveni 500 litri," viņa sacīja.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)